علت سبز شدن تصویر تلویزیون

26 فروردین 1404 - آخرین بروزرسانی: 26 فروردین 1404
علت سبز شدن تصویر تلویزیون
زمان تقریبی مطالعه: 10 دقیقه

مشکلات متعددی ممکن است در باره تلویزیون‌ها پیش بیاید که برای شما نگران‌کننده باشند. این مشکلات نه تنها ممکن است شما را از دیدن برنامه‌های مورد علاقه‌تان محروم کنند بلکه ممکن است در برخی از موارد به سلامت تلویزیون نیز آسیب برسانند. یکی از رایج‌ترین این مشکلات سبز شدن صفحه تلویزیون است که در مواقعی نیاز به متخصص تعمیر تلویزیون دارد. در این مقاله قصد داریم همه چیز را در مورد سبز شدن صفحه تلویزیون و روش‌های حل این مشکل بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

 

تعمیر فوری تلویزیون

علت سبز شدن صفحه تلویزیون چیست؟

سبز شدن صفحه تلویزیون به علت‌های متعددی ممکن است رخ دهد. برخی از رایج‌ترین این علت‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشند.

  1. ایراد در اتصالات
  2. به هم ریختن تنظیمات مربوط به تصویر در تلویزیون
  3. فعال بودن HDR
  4. مشکلات سخت‌افزاری
  5. آپدیت نبودن دستگاه
  6. اختلال در میکرو مدار‌ها
  7. خرابی لامپ‌های تلویزیون
  8. ایجاد مشکلات مغناطیسی مربوط به بلندگو‌ها

در ادامه هر یک از این مشکلات را به طور کامل مورد بررسی قرار می‌دهیم و برای حل آن‌ها راهکار‌هایی را پیشنهاد خواهیم دید.

خرابی تصویر تلویزیون

مشکلات مربوط به اتصالات

یکی از رایج‌ترین و ساده‌ترین مواردی که باعث ایجاد مشکل سبز شدن صفحه تلویزیون می‌شود شل شدن و یا قطعی کابل‌های مربوط به تلویزیون است. در بسیاری از موارد می‌توان به راحتی و با بررسی این کابل‌ها و اتصالات مشکل را برطرف کرد. همچنین در صورتی که سیم‌ها و کابل‌های مربوطه دچار خوردگی یا پوسیدگی شوند نیز کیفیت تصویر تحت تأثیر قرار می‌گیرد و ممکن است این مشکل ایجاد شود. در صورتی که با هر کدام از این موارد رو به رو شدید یکی از بهترین راهکار‌ها تعویض کابل‌ها و سیم‌های مربوطه است.

تنظیمات مربوط به رنگ‌ها

تنظیمات مر بوط به تصویر باید به درستی تنظیم شود تا کیفیت تصویر خوبی در اختیار مخاطب قرار بگیرد و در صورتی که تنظیمات مربوط به رنگ دچار مشکل شوند ممکن است رنگ سبز در صفحه تلویزیون غالب شود. تنظیمات رنگ تلویزیون دارای بخش‌های مختلفی است که همه آن‌ها از جمله Tint یا ته رنگ، Hue یا‌فام، و Color Temperature یا دمای رنگ باید به درستی تنظیم شوند. برای حل این مشکل باید به قسمت تنظیمات تلویزیون مراجعه کنید و در قسمت مربوط به تنظیمات رنگ تصاویر مقادیر Tint، Hue و Color Temperature را تنظیم کنید. برای این کار می‌توانید در قدم اول حالت پایه را انتخاب کنید و اگر مشکل برطرف نشد آن را به صورت دستی تنظیم کنید.

 

مطلب پیشنهادی: تعمیر آبگرمکن دیواری بوتان

 

فعال بودن HDR

HDR در واقع یک ویژگی مثبت برای تلویزیون‌ها است که می‌تواند کنتراست بهتر و طیف وسیع‌تری از رنگ‌ها را به شما عرضه کند اما این تنها در حالتی است که تلویزیون شما به درستی از این قابلیت پشتیبانی کند. در صورتی که تلویزیون شما از این قابلیت به درستی استفاده نکند و یا نرم‌افزار‌های مربوط به آن به درستی کار نکنند ممکن است با مشکل سبز شدن صفحه تلویزیون رو به رو شوید. برای حل این مشکل کافی است HDR را بر روی تلویزیون مورد نظر غیر فعال کنید. برای غیر فعال کردن HDR به قسمت تنظیمات بروید و پس از پیدا کردن HDR آن را غیر فعال کنید. در صورتی که ترجیح می‌دهید قابلیت HDR را غیر فعال نکنید می‌توانید اقدامات خود را با عوض کردن کابل‌ها و استفاده از یک کابل HDMI مناسب که به خوبی از HDR پشتیبانی کند شروع کنید. در قدم بعدی می‌توانید نرم‌افزار تلویزیون خود را به آخرین نسخه موجود به روز‌رسانی کنید.

سبز شدن تصویر تلویزیون

ریست کردن تلویزیون

ریست کردن تلویزیون در بسیاری از موارد می‌تواند یک راه حل مناسب برای حل این مشکلات باشد. برای این کار تلویزیون خود را خاموش کنید و به مدت یک دقیقه صبر کنید. سپس دکمه خاموش روشن روی ریموت را برای سی ثانیه نگه دارید تا تمام برقی که در تلویزیون وجود دارد به طور کامل خالی شود. احتمال زیادی وجود دارد که پس از روشن کردن دوباره تلویزیون مشکل برطرف شده باشد. در صورتی که صفحه تلویزیون همچنان سبز باقی مانده بود می‌توانید به سراغ قدم‌های دیگر بروید. دقت کنید که گاهی از مواقع نیز به علت اینکه نصب آنتن تلویزیون به درستی انجام نشده است، به مشکل سبز شدن تلویزیون برخورد خواهید کرد.

مشکلات مربوط به یوتیوب

در مواردی که برای تماشای یوتیوب از تلویزیون استفاده کنید ممکن است با مشکل سبز و یا سیاه شدن صفحه تلویزیون رو به رو شوید. ساده‌ترین روش برای حل این مشکل خارج شدن از اکانت یوتیوب است. در صورتی که تلویزیون شما جزء تلویزیون‌های اندرویدی به حساب می‌آید می‌توانید اپ یوتیوب را force stop کنید و دقایقی بعد مجدداً وارد شوید. یکی دیگر از راهکار‌هایی که می‌توانید برای رفع این مشکل از آن استفاده کنید پاک کردن کش یوتیوب است. برای انجام این کار می‌توانید طبق مراحل زیر عمل کنید.

  1. به قسمت Home بروید.
  2. به تنظیمات مراجعه کنید.
  3. گزینه Apps را انتخاب کنید.
  4. از میان گزینه‌ها یوتیوب را پیدا کنید.
  5. App data را انتخاب کنید و از آن‌جا، گزینه‌ی clear cache را بزنید.
  6. می‌توانید از گزینه force stop هم استفاده کنید یا اپ را پاک کنید.

خرابی خازن‌ها

خازن‌ها یکی از قطعاتی هستند که به وفور در ساختمان تلویزیون‌ها استفاده می‌شوند. خازن‌ها در واقع قطعات الکترونیکی هستند که انرژی الکتریکی را ذخیره و در مواقع نیاز تخلیه می‌کنند. این قطعات دارای نقش بسیار مهمی در تنظیم رنگ‌ها و نویز‌ها نیز دارند و این به این معنا است که در صورت آسیب و یا خرابی خازن‌ها ممکن است تصویر تلویزیون دارای مشکل شود. برای رفع این مشکل بهتر است به سراغ تعمیر کار بروید اما اگر فکر می‌کنید دانش و تجربه لازم را برای انجام این کار دارید می‌توانید دست به کار شوید. در قدم اول تلویزیون را از برق بکشید و پنل پشتی تلویزیون را باز کنید. سعی کنید خازن‌های دارای مشکل را شناسایی کنید. به احتمال زیاد این خازن‌ها دارای ظاهر‌های بادکرده هستند و نشتی دارند که به شما کمک می‌کند آن‌ها را شناسایی کنید. خازن‌های معیوبی که شناسایی کرده‌اید را با خازن‌های سالم و با کیفیت جابه جا کنید. سعی کنید تا جایی که می‌توانید بخش‌های دیگر مانند IC‌های پردازش تصویر و مقاومت‌ها را نیز بررسی کنید. پس از انجام این اقدامات می‌توانید تلویزیون را ببندید و آن را روشن کنید تا بررسی کنید که مشکل سبز شدن صفحه برطرف شده است یا خیر.

 

نصب آنتن تلویزیون

مشکلات مربوط به بک لایت

پنل‌های LCD و LED دارای نور نیستند و نیاز به یک منبع نور برای نمایش تصاویر دارند که توسط بک لایت تأمین می‌شود. بک لایت در واقع شامل لامپ‌های فلورسنت و یا LED‌های سفید است که دارای نور سفید هستند. نور سفید تشکیل شده توسط بک لایت از فیلتر‌های رنگی مختلف عبور می‌کند و رنگ‌های مختلف را تولید می‌کند. در صورتی که بک لایت مربوط به تلویزیون شما به مشکل بخورد ممکن است نور سفید آن به مشکل بخورد و نور سفید به سمت رنگ‌های دیگری مانند سبز تمایل پیدا کند که می‌تواند منجر به سبز شدن تصویر شود. حل این مشکل به یک تعمیر کار ماهر نیاز دارد و بسته به میزان آسیب بک لایت ممکن است اقدامات مختلفی مورد نیاز باشد. در صورتی که آسیب خفیف باشد ممکن است تنها با تعویض LED‌ ها یا لامپ‌های فلورسنت مشکل برطرف شود اما در صورتی که آسیب شدید‌تر باشد ممکن است نیاز باشد تا بک لایت تلویزیون به طور کامل تعویض شود.

مشکلات مربوط به برد اصلی تلویزیون

تلویزیون دارای یک برد اصلی تحت عنوان برد مادر است که بیشترین هماهنگی‌ها را به عهده دارد. در صورتی که برد مادر به مشکل بربخورد ممکن است با مشکلات مختلفی از جمله سبز شدن صفحه تلویزیون رو به رو شوید. برای حل این مشکل باید به سراغ یک فرد تعمیرکار مجرب بروید. تعمیر کار با ابزار‌های مخصوص برد را تست می‌کند و در صورت وجود مشکل در آن بسته به مشکل موجود برای رفع آن اقدام می‌کند.

قدیمی بودن نرم‌افزار

استاندارد‌های مربوط به پخش تصاویر به طور مداومی تغییر می‌کنند. برای پخش شدن تصاویر بدون مشکل لازم است که نرم‌افزار‌های تلویزیون شما به طور مداوم به روز شوند. در صورتی که نرم‌افزار تلویزیون قدیمی باشد ممکن است نتواند به درستی فرمت‌های مختلف را پردازش کند و در نشان دادن تصاویر به مشکل بخورد. به علاوه نرم‌افزار‌های قدیمی ممکن است دارای باگ‌های مختلف باشند که رنگ و کیفیت تصاویر را تحت تأثیر قرار دهد. برای حل مشکلات مر بوط به نرم‌افزار تلویزیون باید در اولین قدم بررسی کنید که نرم‌افزار روی تلویزیون شما چیست و نسخه‌های جدید‌تری از آن وجود دارند یا خیر. به قسمت تنظیمات بروید و گزینه مربوط به به روز‌رسانی نرم‌افزار را پیدا کنید.

دلیل سبز شدن تصویر تلویزیون

سبز شدن تصویر تلویزیون‌های قدیمی

در برخی موارد ممکن است مشکل سبز شدن صفحه تلویزیون‌های قدیمی شما را درگیر خود کند. برخی از رایج‌ترین دلایلی که ممکن است باعث بروز مشکل و سبز شدن صفحه در تلویزیون‌های قدیمی شود شامل موارد زیر هستند.

آسیب به ترانزیستور‌ها

ترانزیستور‌ها قطعاتی هستند که در تلویزیون‌های قدیمی نقش مهمی در تقویت سیگنال‌های مربوط به رنگ و تنظیک آن‌ها دارند. به همین دلیل نیز در صورتی که ایت قطعات به مشکل بخورند ممکن است با سبز شدن صفحه تلویزیون رو به رو شوید.

خارج شدن خازن از تسمه ریز مدار (یا خرابی خازن)

خرابی خازن‌ها جزء موارد مشترکی است که ممکن است در تلویزیون‌های قدیمی و جدید با آن‌ها رو به رو شوید. کیفیت عملکرد خازن‌ها در تلویزیون‌های قدیمی از مواردی است که می‌تواند منجر به ایراد در تنظیم رنگ‌ها و سبز شدن صفحه تلویزیون شود.

بسته شدن کاتد با مدولاتور (یا الکترود‌های دیگر)

کاتد‌ها نیز ار دیگر اجزای تلویزیون‌های قدیمی هستند که در ایجاد و تنظیم تصویر نقش دارند و در صورت وجود ایراد و یا آسیب در آن‌ها ممکن است با مشکل سبز شدن تصاویر رو به رو شوید.

 

مطلب پیشنهادی: درآمد تعمیر لوازم خانگی

 

مشکل در مدار‌های مجتمع یا IC‌ها

در ساختمان تلویزیون‌ها مجموعه‌ای از مدار‌های الکتریکی پیچیده وجود دارند که دارای وظایف مختلفی هستند. در صورتی که آسیب در مدار‌های مربوط به تنظیم تصویر و رنگ‌ها ایجاد شود کیفیت تصویر تحت تأثیر قرار می‌گیرد و ممکن است با مشکل سبز شدن تصویر رو به رو شوید.

مشکل در کاتد لامپ

در تلویزیون‌های قدیمی قطعه‌ای تحت عنوان کاتد لامپ وجود دارد که مسئول پردازش تصاویر است. در برخی ار موارد ممکن است با گذشت زمان کاتد لامپ‌های تلویزیون به مشکل بخورند و در نتیجه آن تصویر ممکن است ضعیف شود و یا رنگ‌ها دچار اختلال شوند.

ضعیف شدن تقویت‌کننده‌های تصاویر

در تلویزیون‌های قدیمی تصاویر توسط تقویت‌کننده‌ها تقویت می‌شوند. مشکل سبز شدن صفحه تلویزیون ممکن است به دلیل ایجاد مشکل و یا ضعف در تقویت‌کننده‌ها اتفاق بیافتد. در واقع زمانی که تقویت‌کننده مربوط به رنگ سبز دچار مشکل و یا ضعف شود ممکن است رنگ سبز را بیش از حد نرمال تقویت کند و در نتیجه صفحه تلویزیون به رنگ سبز در می‌آید.

مشکل سبز شدن تصویر تلویزیون

خط سبز بر روی صفحه تلویزیون چرا ایجاد می‌شود؟

در برخی از مواقع ممکن است صفحه تلویزیون به طور کامل سبز نشود و فقط یک خط سبز در صفحه تلویزیون ظاهر شود. ایجاد این مشکل نیز می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد که برخی از رایج‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند.

  1. در صورتی که یک یا چندین عدد از پیکسل‌های موجود در پنل نمایش به مشکل بخورند ممکن است با این مشکل مواجه شوید. این خط‌ها می‌توانند به صورت افقی و یا عمودی در صفحه تلویزیون ظاهر شوند.
  2. آسیب کابل‌ها نیز یکی دیگر از مواردی است که می‌تواند منجر به ایجاد خطوط سبز در صفحه تلویزیون شود. در این حالت به احتمال زیاد اتصالات شل شده‌اند و با یک بازرسی ساده می‌توانید این مشکل را برطرف کنید.
  3. در صورتی که ظاهر شدن این خطوط به دلایل نرم‌افزاری باشد می‌توانید تلویزیون را در قدم اول ریست کرده و سپس به روز‌رسانی کنید تا این مشکل حل شود.
  4. یکی از دلایل رایجی که باعث ایجاد خطوط سبز در صفحه تلویزیون‌ها می‌شود می‌تواند وارد شدن ضربه، فشار و یا صدمات فیزیکی باشد. همچنین در برخی از مواقع بدون این که هیچ کدام از این موارد وجود داشته باشند پنل ممکن است با گذشت زمان آسیب ببیند.

 

مطلب پیشنهادی: آموزش تعمیر حوله خشک کن

 

جمع‌بندی

سبز شدن صفحه تلویزیون به دلایل متعددی می‌تواند رخ دهد و در بسیاری از موارد به راحتی می‌توانید آن را برطرف کنید. در صورتی که نتوانستید مشکل را شناسایی و حل کنید ممکن است دلایل پیچیده‌تری وجود داشته باشند. در این مواقع لازم است با یک تعمیرکار ماهر مشورت کنید تا تلویزیون شما را تعمیر کند. برای تعمیر سبز شدن تصویر تلویزیون خود می توانید از متخصصین کمک کار استفاده کنید. در کمک کار می توانید به راحتی با متخصصین مختلف از جمله متخصصین تلویزیون ارتباط بگیرید و با ثبت در خواست خودتان منتظر پیشنهاد های آنها باشید. شما به راحتی می توانید متخصص مورد نظر خودتان را براساس تجربه، هزینه ای که دریافت می کند و نظرات سایر کاربران انتخاب کنید. امیدواریم این مطلب به شما کمک کرده باشد تا راحت تر علت سبز شدن تصویر تلویزیون خودتان را پیدا کنید و در صورت عدم خرابی قطعات به راحتی آن را درست کنید. حتما نظرات خودتان را درباره این محتوا برای ما بنویسید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
بلهخیر
نویسنده مطلب مهدی غلامی
مهدی غلامی هستم؛ به بازاریابی محتوا و دیجیتال مارکتینگ علاقه دارم و عاشق آموزش هستم. https://www.karlancer.com/profile/176446
دیدگاه شما

بدون دیدگاه
fitoject-logo
کمک کار، مرجع خدمات حضوری
خدمات حرفه‌ای و تخصصی
کمک‌کار، همه‌کار شما! با کمک‌کار، از شر دغدغه‌های نظافت، تعمیرات و نصب راحت شوید. متخصصان ما در کمترین زمان ممکن و با بالاترین کیفیت، خدمات مورد نیاز شما را در محل انجام می‌دهند. زندگی راحت‌تر، فقط با یک کلیک!!