رفع نم دیوار | آموزش تعمیر دیوار نم‌ زده بدون تخریب

25 فروردین 1404 - آخرین بروزرسانی: 25 فروردین 1404
تعمیر دیوار نم زده
زمان تقریبی مطالعه: 10 دقیقه

با افزایش عمر ساختمان‌ها و افزایش رطوبت یکی از رایج‌ترین مشکلاتی که ممکن است در دیوار‌های خانه‌ها ایجاد شود ایجاد نم است. نم زدگی دیوار‌ها نه تنها از نظر زیبایی دارای اهمیت است و ظاهر خانه را زشت می‌کند بلکه می‌تواند در بسیاری از موارد سلامت اعضای خانواده را نیز به خطر بیاندازد. به این دلیل تعمیر دیوار نم زده برای خانه ها بسیار اهمیت دارد. وجود نم زدگی در دیوار‌ها می‌تواند باعث ایجاد بوی بد، آلرژی و عفونت‌های تنفسی، کپک و مشکلات تنفسی دیگر در افراد شود بنابراین رفع نم دیوار‌ها دارای اهمیت بسیار زیادی است. در این مطلب قصد داریم همه چیز را درباره علل ایجاد نم در دیوار‌ها، روش‌های تعمیر آن و راهکار‌های جلوگیری از بروز مجدد آن بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

 

تشخیص ترکیدگی لوله

چگونه نم دیوار‌های ساختمان را تشخیص دهیم؟

وجود نم در دیوار‌های خانه و ساختمان‌ها دارای اثرات زیادی است. با این حال بسیاری از این نشانه‌ها می‌توانند تا زمان‌های طولانی پنهان باقی بمانند. به همین دلیل نیز بسیار اهمیت دارد که بتوانید وجود رطوبت بالا و نم را به سرعت در خانه تشخیص دهید و برای رفع آن اقدام کنید. برخی از مهم‌ترین نشانه‌هایی که می‌توانند نشان دهنده وجود نم در خانه باشند شامل موارد زیر هستند.

  • در صورتی که رطوبت خانه بسیار بالا باشد ممکن است در حمام‌ها و یا سرویس‌های بهداشتی اثری از رشد کپک‌ها ببینید.
  • در صورتی که میزان رطوبت بیش از ۶۰ درصد باشد ممکن است بر روی شیشه‌ها بخار و یا قطرات آب را مشاهده کنید.
  • ممکن است بر روی سقف و یا دیوار‌های خانه قطرات آب وجود داشته باشد.
  • رطوبت بالا می‌تواند باعث تسریع پوسیدگی به خصوص در وسایل چوبی شود.
  • گاهی مواقع ترکیدگی لوله ها نیز باعث نم دیوار ها می شود.

در صورتی که هر یک از این موارد را در خانه خود مشاهده می‌کنید می‌توانید با استفاده از یک دستگاه رطوبت سنج میزان رطوبت را بررسی کنید و برای رفع آن اقدام کنید.

 

چرا باید تعمیر دیوار نم زده را سریع انجام داد؟

زمانی که نم در دیوار‌ها شروع به ایجاد شدن می‌کند نه تنها ظاهر خانه را تحت تأثیر قرار می‌دهد بلکه می‌تواند با سرعت به بخش‌های دیگر نیز منتقل شود. به همین دلیل نیز لازم است در اسرع وقت به مشکل نم دیوار‌ها رسیدگی شود تا از پخش شدن آن در سرتاسر خانه جلوگیری شود. نم دیوار در مواردی حتی می تواند باعث آسیب به خانه همسایه شود و از این جهت مشکل شما دو برابر خواهد شد. به همین دلیل بهتر است در سریع ترین زمان ممکن اقدام به تعمیر نم دیوار های خانه خودتان کنید.

تعمیر دیوار نم زده

تشخیص علت نم دادن دیوار‌ها

برای آن که بتوانید نم دیوار‌ها را تعمیر کنید و بتوانید از وقوع دوباره آن جلوگیری کنید لازم است در ابتدا بتوانید علت را به درستی تشخیص دهید. نم دیوار‌ها ممکن است در اثر برخی از موارد داخلی و یا خارجی ایجاد شود که مهم‌ترین آن‌ها را در ادامه بررسی می‌کنیم.

تماس مداوم با آب

برخی از افراد به طور مداومی دیوار‌ها، سقف و کف دیوار‌های خانه را با آب شست و شو می‌دهند. این کار می‌تواند عایق‌های حرارتی را به مرور از بین ببرد و باعث افزایش شانس نم زدگی دیوار‌ها شود. بهترین کاری که می‌توانید با استفاده از آن از وقوع این اتفاق جلوگیری کنید استفاده از دستمال‌های کمی نم دار برای تمیز کردن دیوار‌ها و کف و سقف خانه است.

خشک کردن لباس‌ها در محیط داخلی خانه

خشک کردن لباس‌ها در محیط داخلی خانه می‌تواند به مرور زمان باعث پخش شدگی نم در خانه شود و باعث نم زدگی دیوار‌ها شود. برای جلوگیری از این مسأله یک راهکار خوب این است که لباس‌ها را در محیط‌های خارج خانه خشک کنید و در صورتی که امکان این کار برای شما وجود ندارد بهتر است در هنگام خشک شدن لباس‌ها پنجره‌ها را باز بگذارید تا نم حاصل از لباس‌ها کمتر در خانه پخش شود و کمتر جذب دیوار‌ها شود.

 

لوله کشی ساختمان

تهویه هوا نامناسب

باز کردن پنجره‌ها در هوای تابستانی نه تنها نمی‌تواند خانه شما را خنک کند بلکه باعث افزایش رطوبت در محیط داخلی خانه می‌شود که باعث افزایش شانس نم زدگی دیوار‌ها نیز می‌شود.

آسیب لوله‌ها

یکی از رایج‌ترین مواردی که باعث نم زدگی دیوار‌ها می‌شود لوله‌های آب هستند. در بسیاری از موارد لوله‌ها و مصالحی که در ساخت ساختمان‌ها استفاده می‌شود دارای کیفیت مناسبی نیستند. این مسأله باعث می‌شود لوله‌ها در بسیاری از موارد دچار نشتی شوند و یا آسیب ببینند که باعث افزایش شانس نم زدگی می‌شوند. در این شرایط تعمیر لوله کشی ساختمان بایستی در اولویت شما قرار بگیرد.

نوع آب و هوا

در برخی از مناطق به خصوص مناطق شمالی کشور رطوبت هوا بسیار زیاد است و این رطوبت و نور مستقیم خورشید می‌تواند باعث شانس نم زدگی و آسیب دیوار‌ها شود.

مشکل در عایق‌بندی کف و سقف ساختمان‌ها

در صورتی که ایزوگام به درستی و با کیفیت بالا انجام نشود ممکن است رطوبت و آب از میان شکاف‌های ایجاد شده نفوذ کنند و باعث نم زدگی دیوار‌ها شوند.

 

مطلب پیشنهادی: آموزش رفع نشتی و تعمیر حوله خشک کن

 

شیب‌بندی غیر اصولی ساختمان‌ها

در بسیاری از موارد ساختمان‌ها دارای شیب مناسبی نیستند که باعث می‌شود آب باران و یا برف در نقاط خاصی تجمع پیدا کند و با مرور زمان به ساختمان نفوذ کرده و باعث نم زدگی دیوار‌ها، سقف و یا کف خانه شوند.

بی‌توجهی به بندکشی کاشی‌ها و سرامیک‌ها

به طور کلی رطوبت در حمام‌ها و سرویس‌های بهداشتی بیشتر از نقاط دیگر خانه است و دراین مناطق باید بندکشی سرامیک‌ها و کاشی‌ها به خوبی انجام شود. در صورتی که این کار به درستی انجام نشود شانس زیادی برای انتقال نم به دیوار‌ها و اتاق‌های کناری وجود خواهد داشت.

 

چگونه می‌توان از نم زدگی دیوار‌ها جلوگیری کرد؟

بدون شک جلوگیری از ایجاد نم زدگی روش بهتری نسبت به تعمیر آن به حساب می‌آید. برخی از مهم‌ترین راهکار‌هایی که می‌توان با استفاده از آن‌ها از نم زدگی دیوار‌ها جلوگیری کرد شامل موارد زیر هستند.

  1. استفاده از مواد عایق در مناطق مورد نیاز در هنگام ساخت ساختمان‌ها: با استفاده از مواد و مصالح عایق‌بندی و مناسب در ساخت ساختمان‌ها می‌توان شانس نم زدگی را به طور مؤثری کاهش داد. لازم است به این نکته توجه داشته باشید که استفاده از مواد مناسب در ساختمان‌هایی که در مناطق پر رطوبت و شرجی ساخته می‌شوند دارای اهمیت بیشتری است.
  2. شست وشو مناسب: در صورتی که قصد دارید خانه را به طور کامل شست وشو دهید لازم است توجه کنید تا آب به دیوار‌ها نرسد.
  3. عایق‌بندی لوله کشی‌های ساختمان‌ها: لوله‌های مورد استفاده در ساختمان‌ها باید دارای کیفیت مناسبی باشند تا از ایجاد نشتی جلوگیری کنند. با این حال لازم است در دوره‌های زمانی منظم لوله کشی ساختمان را بررسی کنید و در صورت نیاز به تعمیر و یا تعویض آن‌ها بپردازید.
  4. استفاده از دستگاه‌های رطوبت گیر ساختمان‌ها: رطوبت هوا در مناطق شمالی و جنوبی بسیار زیاد است و لازم است در این مناطق از دستگاه‌های رطوبت گیر استفاده کنید تا رطوبت موجود در خانه را جذب کند و از نم زدگی دیوار‌ها جلوگیری کنید.
  5. تهویه اصولی در حمام: بعد از استفاده از حمام لازم است درب حمام را باز بگذارید و از تهویه هوا استفاده کنید تا رطوبت در حمام حبس نشود. باقی ماندن رطوبت در هوای حمام نه تنها شانس نم زدگی را افزایش می‌دهد بلکه می‌تواند منجر به رشد عوامل بیماری‌زا در این محیط مرطوب شود.

آموزش رفع نم زدگی دیوار

چگونه دیوار‌های دارای نم زدگی را تعمیر کنیم؟

در صورتی که دیوار‌های شما دچار نم زدگی شده‌اند لازم است که سریعاً برای بهبود و تعمیر آن اقدام کنید. راهکار‌های مختلفی برای این کار وجود دارد که برخی از آن‌ها را در ادامه بررسی می‌کنیم. لازم است به این نکته توجه داشته باشید که روشی که برای رفع نم دیوار انتخاب می‌کنید باید با شدت آسیب دیدگی تناسب داشته باشد.

 

روش‌های خانگی و ارزان تعمیر دیوار نم زده

این روش‌ها در مواقعی می‌توانند کاربرد داشته باشند که میزان نم زدگی و آسیب بسیار جزئی است و علت آن نیز مشخص است و به راحتی می‌توان آن را برطرف کرد. دقت داشته باشید که روش هایی که نام میبریم صرفا برای یک مدت زمان بسیار کوتاه مفید خواهد بود و در صورت بروز نم دیوار بایستی با یک متخصص سریعا ارتباط بگیرید. پیشنهاد می کنیم که اگر نیاز به تعمیر نم دیوار خانه خودتان دارید حتما از متخصصین کمک کار مشورت بگیرید. برخی از این راهکار‌های خانگی شامل موارد زیر هستند.

سرکه سفید

سرکه یک ضد قارچ و ضد باکتری قوی است که می‌تواند نم و کپک دیوار را از بین ببرد. برای استفاده از این روش کافی است مقادیر یکسانی از سرکه و آب را با یکدیگر مخلوط کرده و با استفاده از یک پارچه تمیز یا اسفنج آن را بر روی نم دیوار پخش کنید و سپس با استفاده از پارچه ساده روی آن را تمیز کنید.

آب اکسیژنه

آب اکسیژنه نیز می‌تواند نم و کپک دیوار را به خوبی از بین ببرد. برای این کار کافی است آب اکسیژنه را به نسبت یک به دو با آب مخلوط کنید و روی قسمت‌های نم دار دیوار بکشید.

سدر

برای استفاده از سدر می‌توانید چندین قطره از سدر را با کمی آب مخلوط کنید و بر روی نم زدگی دیوار‌ها بکشید تا آن‌ها را ترمیم کند.

 

مطلب پیشنهادی: تعمیر آبگرمکن دیواری بوتان

 

روش‌های مقاوم و پیشرفته برای تعمیر دیوار نم زده

در صورتی که میزان آسیب و نم زدگی دیوار‌ها بیشتر باشد نمی‌توان از روش‌های خانگی استفاده کرد و باید به سراغ روش‌های مقاوم بروید. برخی از این راهکار‌ها شامل موارد زیر هستند.

پوشش‌های ضد رطوبت

این پوشش‌ها می‌توانند جذب رطوبت را کاهش دهند. این پوشش‌ها به صورت پودر و مایع در بازار وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید و با استفاده از رول یا برس بر روی نم دیوار‌ها بکشید. بعد از این که این پوشش‌ها خشک شوند روی آن‌ها را با استفاده از رنگ یا کاغذ دیواری پوشش می‌دهید.

نصب کاغذ دیواری

با استفاده از کاغذ‌های دیواری می‌توان نم زدگی دیوار‌ها را پوشش داد. برای استفاده از کاغذ دیواری باید چسب درستی را انتخاب کنید. می توانید از نصاب‌های کاغذ دیواری کمک کار، کمک بگیرید. لازم است چسبی که انتخاب می‌کنید دارای ویژگی‌های زیر باشد.

  • با سیمان و گچ سازگار باشد.
  • دارای انعطاف‌پذیری بالایی باشد.
  • تغییرات دمایی متنوعی را تحمل کند.

 

عوارض ناشی از نم زدگی دیوار‌ها چیست؟

میزان رطوبت در خانه حداکثر باید ۶۰ درصد باشد و در صورتی که بیش از این مقدار شود ممکن است باعث بروز عوارض زیادی شود. برخی از این عوارض شامل موارد زیر هستند.

  • کاهش مقاومت دیوار‌ها و افزایش احتمال ریزش آن‌ها
  • ایجاد رطوبت در دیوار‌ها و افزایش شانس رشد قارچ‌ها، باکتری‌ها و….
  • ایجاد بوی نامطبوع در خانه
  • ابتلا به بیماری‌های تنفسی و آلرژی‌های پوستی
  • افزایش حیوانات موذی مانند مگس‌ها
  • افزایش شانس پوسیدگی بسیاری از وسایل به خصوص لوازم چوبی و پارچه‌ها

رفع نم زدگی دیوار

سخن نهایی

بروز نم زدگی در دیوار‌ها می‌تواند علل مختلفی داشته باشد. برای رفع این مشکل‌ها باید در ابتدا منشأ آن را شناسایی کنید و سپس برای رفع آن اقدام کنید. روشی که مورد استفاده قرار می‌دهید باید با توجه به نوع و شدت آسیب دیدگی انتخاب شود که می‌تواند روش‌های خانگی و ارزان باشد و یا روش‌های پیشرفته و مقاوم. به شما پیشنهاد می کنیم اگر به دنبال تعمیر نم زدگی دیوار هستید حتما با یکی از متخصصین کمک کار مشورت کنید. در واقع شما می توانید به راحتی در سایت کمک کار پروژه ای تحت عنوان تعمیر نم زدگی دیوار ثبت کنید. سپس منتظر باشید تا متخصصین کمک کار بر روی در خواست شما پیشنهاد خودشان را ثبت کنند. به این شکل شما می توانید به راحتی از بین متخصصین مختلف با فردی که هم از نظر قیمتی برای شما مناسب تر است و هم از نظر تجربه کمک بگیرید. در واقع در کمک کار این امکان وجود دارد که شما به راحتی نظرات سایر افراد نسبت به متخصصین را مشاهده کنید و این قطعا بر روی انتخاب بهتر شما تاثیر خواهد گذاشت. خیالتان هم بابت همه چیز راحت باشد، چرا که در کمک کار تمامی متخصصین از نظر سوء پیشینه مورد بررسی قرار گرفته اند و همگی افرادی مجرب و حرفه ای می باشند.

 

مطلب پیشنهادی: آیا ترموستات یخچال قابل تعمیر است؟

 

سؤالات رایج در مورد تعمیر نم زدگی دیوار

در این قسمت سعی می کنیم تا مهمترین سوالات را در مورد تعمیر نم زدگی دیوار ها را قرار بدیم، احتمالا شما هم با این سوالات مواجه شده باشید. بنابراین به شما توصیه می کنیم حتما این قسمت را با دقت مطالعه کنید تا جلوی نم زدگی دیوار ها در آینده را بگیرید.

چگونه رطوبت و نم زدگی را در زمستان کاهش دهیم؟

یکی از دلایلی که باعث ایجاد نم زدگی در دیوار‌ها در زمستان می‌شود وجود گرمای زیاد در خانه و سرمای محیط بیرون است که باعث ایجاد رطوبت می‌شود. برای رفع این مشکل می‌توانید از رطوبت گیر‌ها استفاده کنید.

چگونه بوی بد ناشی از نم زدگی را از بین ببریم؟

در صورتی که منشأ نم زدگی را پیدا کنید و آن را از بین ببرید بوی حاصل از نم زدگی نیز به طور خود به خودی برطرف می‌شود. در موارد می توانید از مصالح خاص برای بازسازی قسمت از بین رفته استفاده کنید تا جلوی بوی بد گرفته شود.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
بلهخیر
نویسنده مطلب مهدی غلامی
مهدی غلامی هستم؛ به بازاریابی محتوا و دیجیتال مارکتینگ علاقه دارم و عاشق آموزش هستم. https://www.karlancer.com/profile/176446
دیدگاه شما

بدون دیدگاه
fitoject-logo
کمک کار، مرجع خدمات حضوری
خدمات حرفه‌ای و تخصصی
کمک‌کار، همه‌کار شما! با کمک‌کار، از شر دغدغه‌های نظافت، تعمیرات و نصب راحت شوید. متخصصان ما در کمترین زمان ممکن و با بالاترین کیفیت، خدمات مورد نیاز شما را در محل انجام می‌دهند. زندگی راحت‌تر، فقط با یک کلیک!!