آموزش روش جرمگیری ماشین لباس شویی

ماشین لباس شویی یکی از پرکاربردترین لوازم خانگی است که تصور زندگی بدون آن تقریباً غیر ممکن است. نکتهای که در این زمینه حائز اهمیت است این است که ماشینهای لباس شویی به مراقبت صحیح و اصولی نیاز دارند تا بتوانند عملکرد مطلوب خود را حفظ کنند و کارایی اولیه خود را به طور مداوم نشان دهند. جرمگیری ماشین لباس شویی می تواند به شما برای ماندگاری بیشتر دستگاه کمک کند. تماس با لباسهای کثیف و آلوده و محیط مرطوب داخل ماشین لباس شویی از مواردی به حساب میآیند که رشد و تجمع باکتریها، رسوب و جرم را در ماشین لباس شویی محتملتر میکنند. در صورتی که ماشین لباس شویی شما دچار جرم گرفتگی شود احتمال زیادی وجود دارد که کارایی آن کاهش پیدا کند. برخی از رایجترین تغییراتی که در هنگام جرم گرفتن ماشین لباس شوییها ایجاد میشود شامل کاهش کیفیت شست وشوی لباسها و در برخی موارد نیز بوی بد لباسها است. در صورتی که برای جرمگیری ماشین لباس شویی اقدام نکنید با گذشت زمان تجمع این رسوبات میتواند به قطعات مختلف دستگاه آسیب برساند و باعث خراب شدن آنها شود. در این مطلب قصد داریم بهترین راهکارهای جرمگیری ماشین لباس شوییها و تمام نکاتی را که لازم است در این مورد بدانید بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
منظور از جرمگیری ماشین لباس شویی چیست؟
ماشینهای لباس شویی از شویندهها و محلولهای مختلفی استفاده میکنند که تعامل این مواد و آب در کنار آلودگیهای مربوط به لباسها میتواند باعث ایجاد رسوبات آهکی و مواد معدنی در لباس شویی شود که میتواند کیفیت کار لباس شویی را کاهش دهد. جرمگیری ماشین لباس شویی در واقع پروسهای است که این رسوبات آهکی و مواد معدنی را حذف میکند و باعث بهبود کارکرد لباس شویی و افزایش طول عمر مفید آن میشود. جرمگیری میتواند با استفاده از روشهای گوناگونی از جمله محلولها و قرصهای جرم گیر و یا محلولهای خانگی انجام شود که آنها را در ادامه توضیح خواهیم داد. جرمگیری ماشین لباس شویی در صورتی که به درستی انجام شود نه تنها کارایی و عمر مفید دستگاه را افزایش خواهد داد بلکه میتواند به حفظ سلامت افراد خانواده و جلوگیری از ابتلا به برخی از بیماریها پوستی و مشکلات دیگر نیز مفید باشد.
از کجا متوجه شویم که ماشین لباس شویی ما به جرمگیری احتیاج دارد؟
بروز جرم در ماشینهای لباس شویی ممکن است نشانههای مختلفی داشته باشد، بایستی حتما جرمگیری ماشین لباس شویی را انجام دهید تا ماندگاری دستگاه شما کم نشود. برخی از رایجترین مواردی که در صورت بروز نشان دهنده جرم گرفتن ماشین لباس شویی هستند شامل موارد زیر میباشند.
- رطوبت غیرعادی در داخل ماشین لباس شویی
- بوی نامطبوع در لباس شویی و یا در لباسها
- مشاهده رسوبات و یا لکههای سفید حاصل از رسوب به خصوص در قسمت نوار درب ماشین لباس شویی
- تمیز نشدن خوب لباسها
- کاهش فشار آب
- ایجاد چرخههای ناپایدار در شست وشوی ماشینهای لباس شویی
- بروز صداهای غیرعادی و یا حرکت شدید در زمان شست وشوی لباسها
چه قسمتهایی از ماشینهای لباس شویی به جرمگیری احتیاج دارند؟
ماشین لباس شویی دارای قطعات مختلفی است که نیاز است در هنگام جرمگیری به آنها توجه داشته باشید. با جرم گیری کردن ماشین لباسشویی قطعا مدت زمان کارکرد ماشین لباسشویی شما طبیعتا افزایش پیدا خواهد کرد. دقت داشته باشید که نحوه نصب ماشین لباس شویی و جایگاهی که برای آن انتخاب می کنید می تواند بر روی افزایش جرم آن تاثیر گذار باشد. مهمترین قسمتهای لباس شوییها که نیاز به جرمگیری دارند شامل موارد زیر هستند.
- درب لباس شویی
- محفظه داخلی لباس شویی
- لاستیک دور درب ماشین لباس شویی
- محفظه مرتبط به مواد شوینده
- فیلتر لباس شویی
نحوه جرمگیری چه ارتباطی با نوع ماشین لباس شویی دارد؟
روشهای مختلفی برای جرمگیری وجود دارند. همچنین قرصها و محلولهای جرم گیر صنعتی بسیاری در بازار وجود دارند که میتوانید از آنها استفاده کنید. از آن جا که ماشینهای لباس شویی دارای ساختارهای متفاوتی هستند لازم است که روش جرمگیری و نوع مادهی جرم گیر را با توجه به نوع ماشین لباس شویی خودتان انتخاب کنید. دقت داشته باشید که حتما هنگام جرمگیری ماشین لباس شویی قطعات خاص را با دقت بیشتری شستشو بدید و سعی کنید به هیچ عنوان به قطعاتی که سیم دارند و یا قطعه برقی دارند دست نزنید.
مطلب پیشنهادی: آموزش رفع نشتی و تعمیر حوله خشک کن
انواع روشهای جرمگیری ماشینهای لباس شویی
همان طور که اشاره کردیم روشهای مختلفی برای جرمگیری ماشین لباس شویی وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید. بایستی دقت داشته باشید که قطعات ماشین لباسشویی گاها بسیار حساس می باشند، برای همین بایستی به این نکته دقت داشته باشید. برخی از بهترین روشها شامل موارد زیر هستند.
سرکه و جوش شیرین
در صورتی که تمایل دارید ماشین لباس شویی خود را با روشهای خانگی که شیمیایی نباشند و ضرر خاصی نداشته باشند انجام دهید میتوانید از سرکه و جوش شیرین استفاده کنید. مزیت دیگر استفاده از این روش این است که این محلولها به راحتی در دسترس هستند و نسبت به محلولها و قرضهای صنعتی جرمگیری ارزانتر هستند. برای جرمگیری ماشین لباس شویی با استفاده از سرکه و جوش شیرین میتوانید به صورت زیر عمل کنید. یک فنجان جوش شیرین که معادل ۱۰۰ گرم است را با یک لیتر سرکه سفید مخلوط کنید و برنامه شست و شوی مخصوص لباسهای کتان را با دمای ۷۰ تا ۹۰ درجه انتخاب کنید. صبر کنید تا چرخه شست وشو وارد مرحله آبگیری شود و آب داخل لباس شویی گرم شود سپس محلول را در محفظه مربوط به جا مایعی بریزید. بعد از اتمام شست وشو نیز میتوانید با همین محلول محفظه داخلی را نیز تمیز کنید و سپس با آب محفظه را بشویید بهتر است در نهایت درب ماشین لباس شویی را باز بگذارید تا بخار آب به طور کلی خارج شود.
آمونیاک وسرکه
این روش خانگی بیش از هرچیز برای جرمگیری لاستیک دور درب و درب ماشین لباس شویی استفاده میشود. برای این کار یک ظرف را از آب گرم پر کنید و یک قاشق چای خوری آمونیاک و یک فنجان سرکه به آن اضافه کنید و با استفاده از یک اسفنج محل مورد نظر را تمیز کنید. این روش برای استفاده مداوم توصیه نمیشود زیرا خاصیت اسیدی این مواد میتواند باعث آسیب در لباس شویی شود.
قرصهای مخصوص جرمگیری
قرصهای جرمگیری یکی از سادهترین روشهایی است که میتوانید با استفاده از آن ماشین لباس شویی خود را جرمگیری کنید. برای این کار کافی است یک قرص را در محفظه جا پودری قرار دهید و دمای ۷۰ تا ۹۰ درجه را انتخاب کنید و اجازه دهید ماشین لباس شویی به صورت خالی یک چرخه شست و شو را طی کند. در صورتی که حس میکنید زمان زیادی است جرمگیری انجام ندادهاید میتوانید از دو قرص استفاده کنید. همچنین مناسبترین برنامه برای جرمگیری برنامه شست وشوی مخصوص لباسهای کتان است.
پودرهای مخصوص جرمگیری
پودر های مخصوص جرم گیری نیز تقریبا مطابق با قرص ها عمل می کنند و می توانید جرم گیری را با همان روش انجام دهید. تفاوتی که بین پودر و قرص های جرم گیری وجود دارد این است که می توانید پودر های جرم گیری را علاوه بر محفظه جاپودری ماشین لباس شویی در محفظه داخلی نیز استفاده کنید.
نحوه جرم گیری قسمت های مختلف ماشین لباس شویی
تمیز کردن و جرم گیری قسمت های مختلف ماشین لباس شویی دارای اهمیت بسیاری است. هر کدام از این قسمت ها می توانند بر روی ظاهر یا فعالیت ماشین لباسشویی شما تاثیر گذار باشد. به همین دلیل بایستی جرم گیری قطعات مختلف به درستی انجام شود، همان طور که از قبل هم گفتیم قطعات مختلف ماشین لباسشویی ممکن است حساس باشند. از این جهت بایستی در هنگام جرم گیری ماشین لباسشویی به این قطعات دقت داشته باشید.
بدنه ماشین لباس شویی
بهتر است پس از هربار استفاده ماشین لباس شویی خود را در قسمت بدنه تمیز کنید. برای این کار می توانید از محلول سرکه و جوش شیرین استفاده کنید. البته دقت داشته باشید که هر بار نیاز نیست از سرکه یا جوش شیرین استفاده کنید چرا که بعد از مدتی می تواند به رنگ بدنه ماشین لباس شویی شما آسیب بزند. شما می توانید بعد از هر بار استفاده با یک دستمال تمیز روی ماشین لباس شویی را تمیز کنید. با این کار خیلی کم نیاز به جرم گیری ماشین لباس شویی خواهید داشت.
واشر دور درب و درب ماشین لباس شویی
لاستیک دور درب ماشین لباس شویی یکی از قسمت هایی است که تمیز کردن آن می تواند کمی مشکل باشد. از طرف دیگر استفاده بیش از حد از محلول هایی مانند سرکه و آمونیاک نیز می تواند منجر به آسیب لاستیک دور درب شود به همین دلیل نیز بهترین کار جلوگیری از ایجاد رسوب در این قسمت است. برای جلوگیری از ایجاد رسوب در لاستیک دور درب بهتر است پس از هر بار استفاده لاستیک دور درب ماشین لباس شویی را خشک کنید و درب ماشین را باز بگذارید تا بخار آب به طور کامل خارج شود.
محفظه جا مایعی و جا پودری
تمیز کردن محفظه جا مایعی و جا پودری می تواند بسیار راحت تر از قسمت های دیگر باشد زیرا در بیشتر ماشین های لباس شویی این قسمت به راحتی جدا می شود. می توانید پس از جدا کردن این محفظه با استفاده از براش های تمیز کننده و محلول های شوینده و آب گرم آن را تمیز کرده و پس از خشک کردن به جای خود بازگردانید.
در چه فواصل زمانی باید ماشین لباس شویی را تمیز کنیم؟
به طور کلی برای بیشتر ماشین های لباس شویی توصیه می شود که هر ماه فرآیند جرم گیری را انجام دهید. با این حال در صورتی که بسیار زیاد از ماشین لباس شویی استفاده می کنید ممکن است ترجیح دهید که پروسه جرم گیری را در زمان های کوتاه تری انجام دهید.
پس از هر بار شست وشو چگونه باید از لباس شویی مراقبت کرد؟
رعایت برخی از نکات می تواند منجر به کاهش رسوب گیری ماشین لباس شویی شود و طول عمر آن را افزایش دهد، در غیر این صورت با خراب شدن ماشین لباس شویی خودتان، باعث افزایش درآمد متخصصین تعمیر لوازم خانگی خواهید شد. بهترین راهکار ها شامل موارد زیر هستند:
خارج کردن لباس ها از ماشین لباس شویی
سعی کنید به هیچ عنوان لباس ها را داخل ماشین لباس شویی رها نکنید و بلافاصله پس از اتمام شست و شو لباس ها را از لباس شویی خارج کنید. به علاوه سعی کنید از مقادیر مناسب مواد شوینده استفاده کنید زیرا اضافی این مواد می توانند شانس جرم گرفتن ماشین لباس شویی را افزایش دهند.
خشک کردن ماشین لباس شویی
پس از هر بار شست و شو داخل لباس شویی را خشک کنید و درب را باز بگذارید. این کار باعث خشک شدن بهتر لباس شویی و کاهش رطوبت می شود که می تواند میزان جرم گیری را کاهش دهد.
تنظیم دما
سعی کنید چند بار در ماه شست و شو را با دمای بالا انجام دهید. این کار می تواند میزان جرم ها و رسوبات را کاهش دهد.
مطلب پیشنهادی: آیا ترموستات یخچال قابل تعمیر است؟
در جرم گیری ماشین های لباس شویی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
در پروسه تمیز کردن و جرم گیری ماشین های لباس شویی بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید.
- در هر بار جرم گیری ماشین لباس شویی فقط از یک روش استفاده کنید و روش های مختلف را به صورت ترکیبی به کار نبرید.
- پس از استفاده درب ماشین لباس شویی را باز بگذارید تا رطوبت بتواند از محفظه خارج شود.
- به طور مداوم و برای مدت طولانی از سرکه و محلول های خانگی برای تمیز کردن ماشین لباس شویی استفاده نکنید زیرا این کار می تواند منجر به آسیب و خوردگی قطعات ماشین لباس شویی شود.
جرم گیری ماشین لباس شویی چه مزایایی دارد؟
جرم گیری ماشین لباس شویی دارای فواید زیادی است. جرم گیری می تواند کیفیت شست وشو را به طور قابل توجهی افزایش دهد و از بوی نامطبوع جلوگیری کند. همچنین جرم گیری می تواند فشار آب را تقویت کند. جرم گیری اصولی و صحیح و به موقع می تواند کیفیت و طول عمر دستگاه شما را به طور همزمان بهبود ببخشد.
در چه زمانی لازم است به تعمیرکار مراجعه کنیم؟
اگر چه جرم گیری ماشین های لباس شویی در اکثر اوقات و با روش های ذکر شده به آسانی قابل انجام است اما در برخی از موارد لازم است با تکنسین مشورت کنید. مهم ترین این موارد شامل شرایط زیر هستند.
جرم گیری شدید
در مواردی که ماشین لباس شویی شما برای مدت های طولانی جرم گیری نشده است و به نظر می رسد که استفاده از روش های معمول نمی تواند مفید باشد بهتر است با یک تعمیر کار ماهر مشورت کنید. برای جرمگیری ماشین لباس شویی هایی کهنه حتما از یک متخصص کمک بگیرید. در این شرایط می توانید با متخصصین حرفه ای کمک کار تعمیر ماشین لباس شویی خودتان را راحت تر انجام دهید.
علائم غیر معمول
در صورتی که ماشین لباس شویی شما دارای مشکلات خاصی است برای مثال نشتی دارد، تکان های شدید و یا صداهای عجیب ایجاد می کند بهتر است با تعمیرکار در این باره مشورت کنید.
گارانتی
در صورتی که ماشین لباس شویی شما هنوز از گارانتی برخوردار است می توانید از این ویژگی استفاده کنید و از یک تکنسین حرفه ای برای رفع مشکل استفاده کنید.
مطلب پیشنهادی: از ثبت تا انجام سفارش با چند کلیک در کمککار
آیا می توان با استفاده از وایتکس ماشین های لباس شویی را تمیز کرد؟
در این مورد می توان گفت که بهتر است از وایتکس در ماشین های لباس شویی استفاده نکنید. وایتکس پس از استفاده شدن در ماشین های لباس شویی می تواند منجر به آزاد شدن هیپوکلریت شود. این ماده یک ماده به شدت اکسید کننده است که می تواند باعث خوردگی و آسیب قطعات شود. استفاده از این ماده در دراز مدت می تواند منجر به زنگ زدگی قطعات مختلف ماشین لباس شویی و آسیب لاستیک دور درب شود.
جمع بندی
یکی از مراقبت هایی که برای ماشین های لباس شویی لازم است جرمگیری ماشین لباس شویی است. جرم گیری به طوری که به صورت اصولی و صحیح انجام شود می تواند به افزایش کیفیت دستگاه کمک کند و به طول عمر دستگاه نیز بیافزاید. روش های مختلفی برای جرم گیری ماشین لباس شویی وجود دارد که می توانید با توجه به نوع ماشین لباس شویی خود از بین آن ها انتخاب کنید. به طور کلی بهتر است هرماه یک بار ماشین لباس شویی خود را جرم گیری کنید با این حال این دوره های زمانی می تواند با توجه به استفاده شما از ماشین لباس شویی متغیر باشد.