دیوارچینی ساختمان
دیوارچینی چیست و چرا اهمیت دارد؟
دیوارکشی یا دیوارچینی، فرآیند ساخت و نصب دیوارها در زمین، باغ، حیاط، سازهها مثل ساختمانها یا اطراف ویلاهاست. برای انجام این کار از مصالح مختلفی از جمله گچ، سیمان، آجر و بلوک استفاده میشود.
از جمله دلایل اهمیت دیوارچینی میتوان به موار زیر اشاره کرد:
- برقراری امنیت: یکی از بهترین مزایای این روش، برقراری امنیت برای محیطهای باز از جمله باغ، زمین و حیاط است.
- استحکام و ایمنی: همانطور که گفته شد، دیوارها نقش مهمی در تحمل وزن سازهها و استحکام ساختمان دارند.
- جداسازی فضاها: دیوارها به تفکیک و جداسازی فضای داخلی ساختمان کمک میکنند. همچنین برای مشخص کردن محدوده زمین، دیوارچینی یک گزینه عالی به شمار میرود.
- عایق حرارتی و صوتی: دیوارها مانند یک لایه حفاظتی، مانع از رسیدن صداها و آلودگیهای صوتی از محیط به داخل میشوند. به علاوه در فصول سرد سال، گرمای محیط داخلی را حفظ و مانع از اتلاف انرژی میشوند.
- طراحی داخلی: دیوارچینی خلاقانه و اصولی، میتواند تاثیر زیادی بر زیبایی فضای داخلی ساختمان داشته باشد.
انواع روشهای دیوارچینی
دیوارهای باربر
این دیوارها علاوه بر وزن خود، وزن سقف را نیز تحمل میکنند و نقش زیادی در استحکام و ایمنی سازهها دارند. به همین دلیل دیوارهای باربر در ساختمانسازی بسیار پرکاربرد هستند. دیوار حائل یکی از انواع این دیوارها است که برای تحمل فشار ناشی از آب، خاک و … استفاده میشود.
دیوارهای غیرباربر
دیوارهای غیرباربر صرفا برای تفکیک و جداسازی فضاها استفاده میشوند و برخلاف دیوارهای باربر، بیشتر به عنوان دیوارهای داخلی ساختمان کاربرد دارند.
اما در حالت کلی، دیوارچینی بر اساس نوع مصالح مصرفی انواع مختلفی دارد. در ادامه روشهای گوناگون دیوارچینی باغ و ساختمان را بررسی میکنیم:
دیوارچینی آجری
دیوارچینی با آجر، یکی از قدیمیترین روشها برای دیوارکشی داخلی و خارجی ساختمانهاست. این روش معمولا با آجرهای سفالی، سوراخدار یا سیمانی انجام میشود که وزن بسیار بالایی دارند. به همین دلیل اجرای این روش مدت زمان زیادی طول است. در نتیجه اگر به دنبال دیوارچینی سریع هستید، این روش ممکن است مناسب شما نباشد.
دیوارچینی با بتن
دیوارچینی بتنی از جمله روشهای مدرن است. برای تهیه این دیوارها، ابتدا قالبهایی از جنس میلگرد ساخته و سپس بتن به داخل آنها ریخته میشود. بعد از مدتی بتن خشک شده و از قالب جدا میشود. دیوارکشی بتنی نسبت به سایر روشها هزینه بالاتری دارد و سرعت انجام آن نیز آهستهتر است. البته یک سری دیوارهای بتنی از پیش آماده نیز وجود دارند که تنها کافیست با جرثقیل به محل مورد نظر شما حمل و نصب شوند. در این روش سرعت انجام کار و همچنین هزینه بیشتر است.
دیوارچینی با سنگ
دیوارچینی با سنگ از دیگر روشهای دیوارکشی است که بیشتر برای مناطق کوهستانی و دیوارچینی اطراف ویلا یا دور باغ استفاده میشود. اگر به نمای سنگ علاقهمند هستید، این روش مناسب شماست. دیوارکشی با سنگ به دلیل ارزان بودن و در دسترس بودن مصالح مصرفی آن، یک روش اقتصادی و بهصرفه است.
دیوارچینی کناف
دیوارهای کناف از جمله دیوارهای کاذب هستند که نصب آنها بسیار راحت و بدون نیاز به تجهیزات خاصی انجام میشود. البته این روش صرفا برای جداسازی فضاهای داخلی کاربرد دارد و در دیوارچینی دور حیاط یا دیوارچینی دور باغ استفاده نمیشود. سرعت نصب دیوارها در این روش بالاست. همچنین دیوارهای کناف نسبت به سایر دیوارها، هزینه ساخت و نصب بالاتری دارند.
تفاوت دیوارچینی مدرن با دیوارچینی سنتی در چیست؟
به طور کلی دیوارچینی به دو روش اصلی مدرن و سنتی تقسیم میشود. هر یک از این روشها، ویژگیها و کاربردهای مخصوص خود را دارند.
دیوارچینی سنتی
دیوارکشی سنتی در واقع همان روش قدیمی برای چیدن دیوارهاست. در این سبک از مصالحی مانند سیمان، آجر، گل و سنگ استفاده میشود. ممکن است تصور کنید که دیوارچینی سنتی کمهزینهترین راه برای دیوارکشی باغ است، اما گاهی به دلیل مصرف زیاد مصالح و طولانی بودن این روش، هزینه نهایی بیشتر از روشهای مدرن خواهد بود.
دیوارچینی مدرن
دیوارچینی مدرن روشی است که امروزه در فضاهای داخلی و خارجی ساختمانها استفاده میشود. دیوارهای بلوک سیمانی و دیوارهای کناف، از جمله نمونههای دیوارچینی مدرن محسوب میشوند. سرعت انجام کار در این روش بیشتر از روش سنتی است.
کاربردهای دیوارچینی در محیطهای مختلف
از آنجایی که دیوارچینی یکی از مهمترین مراحل ساخت هر بنایی به شمار میرود، کاربردهای زیادی در فضاهای مختلف دارد. در ادامه تعدادی از مکانهایی که خدمات دیوارچینی کاربرد زیادی در آنها دارد را بررسی میکنیم.
دیوارچینی در ساختمانهای مسکونی
همانطور که اشاره شد، دیوارچینی در ساختمانهای مسکونی امری حیاتی است. از جمله کاربردهای دیوارکشی در این فضاها شامل موارد زیر است:
دیوارهای داخلی: برای جداسازی قسمتهای مختلف آپارتمان مثل اتاق خواب، آشپزخانه، حمام و دستشویی کاربرد دارند.
دیوارهای خارجی: نقش استحکام و حمایت از سازه را ایفا میکنند. به علاوه به عنوان عایق صوتی و حرارتی نیز عمل میکنند.
دیوارهای دکوراتیو: گاهی در طراحیهای خاصی، از دیوارهای تزئینی و دکوراتیو استفاده میشود.
دیوارچینی در فضاهای باز
یکی از شایعترین جاهایی که خدمات دیوارچینی در آن کاربرد زیادی دارد، باغها و زمینهای شخصی هستند. این فضاها معمولا حصارکشی نشدهاند، به همین دلیل برای مشخص کردن مرزهای باغ یا زمین با ملکهای اطراف و افزایش امنیت آنها، دیوارکشی میتواند یک گزینه مناسب باشد.
دیوارچینی در ادارات و شرکتها
کارکنان ادارات و شرکتها به دلیل ماهیت محیط کار، نیازمند فضای شخصی هستند. به همین دلیل دیوارچینی در این محلها برای جداسازی دفاتر، سالنهای کنفرانس و اتاقهای کار، بسیار ضروری است.
دیوارچینی در کارخانهها و مراکز صنعتی
دیوارکشی در کارخانهها و مراکز صنعتی معمولا به دلیل محافظت از کالاها و تجهیزات انجام میشود. به عنوان مثال برخی از دیوارها به عنوان عایق حرارتی و گرما عمل میکنند و از آتشسوزی جلوگیری میکنند.
دیوارچینی در مدارس و دانشگاهها
از دیگر محلهایی که خدمات دیوارچینی در آن نقش بسیار مهمی ایفا میکند، فضاهای آموزشی است. مدارس و دانشگاهها نیازمند کلاسهای آموزشی، کارگاهها، آزمایشگاهها، سالنهای کنفرانس و سلف غذاخوری هستند. به همین دلیل تفکیک و جداسازی این فضاها لازم است. همچنین به دلیل امنیت دانشآموزان و دانشجویان، بهتر است از دیوارهای عایق حرارتی استفاده شود.
دیوارچینی در بیمارستانها و درمانگاهها
کارکنان، پزشکان و پرستاران همگی نیازمند فضاهای شخصی برای انجام وظایف خود هستند. همچنین تقسیمبندی و تفکیک بیماران در اتاقهای جداگانه، باعث رسیدگی بهتر و شناسایی سریعتر آنها میشود. برخی از بیماران به دلیل شرایط جسمی و بیماری خاص خود، نیازمند اتاقهای ایزوله و شخصی هستند. به همین دلیل خدمات دیوارچینی در بیمارستانها بسیار کاربردی است.
دیوارچینی در سالنهای ورزشی
باشگاهها و سالنهای ورزشی، از دیگر اماکنی هستند که به دیوارکشی نیاز دارند. اتاقهای رختکن، سالن تمرین و اتاق استراحت از جمله فضاهایی هستند که باید به صورت جداگانه از هم تفکیک شوند.
قیمت خدمات دیوارچینی آجر و بلوکچقدر است؟
هزینه دیوارچینی در محل، یکسان و ثابت نیست. چرا که قیمت این خدمات به عوامل زیادی بستگی دارد مانند:
- متراژ و اندازه پروژه: مهمترین عامل برای تعیین قیمت این خدمات، ابعاد پروژه است. طبیعی است که هر چقدر مساحت زمین یا تعداد واحدها بیشتر باشد، مصالح، نیروی کار و زمان بیشتری برای دیوارکشی آن نیاز است. در نتیجه هزینه نهایی نیز افزایش پیدا میکند.
- نوع و قیمت مصالح: هزینه دیوارچینی بر اساس نوع مصالح مصرفی، متغیر است. در نظر داشته باشید که قیمت مصالح مورد نیاز برای ساخت و نصب دیوارها در شهرهای مختلف، متغیر است. مثلا در تهران قیمت این خدمات بیشتر از شهرهای کوچکتر است.
- روش دیوارچینی: همانطور که اشاره شد، برخی از روشها و دیوارها مثل دیوارهای کناف، هزینه بیشتری برای نصب و ساخت دارند.
- مهارت و تخصص افراد: از دیگر موارد تاثیرگذار بر قیمت خدمات دیوارچینی، سابقه و تجربه افراد است. هر چقدر فرد تجربه بیشتری داشته باشد، سرعت و کیفیت کار بالاتر میرود و نتیجه نهایی مطابق سلیقه شما خواهد بود. البته که به همان میزان دستمزد نیز افزایش مییابد.
خدمات دیوارچینی در کمککار
دیوارچینی به دلیل حساسیت بالایی که دارد، باید توسط مراکز و افراد متخصص انجام شود. زیرا هر گونه اشتباه و خطا در دیوارکشی، ممکن است به از دست رفتن هزینه و تخریب بنای شما منجر شود. شما میتوانید با دریافت خدمات دیوارچینی از کمککار، از کیفیت بالای خروجی کار اطمینان حاصل کنید. برای ثبت سفارش، درخواست خود را به صورت رایگان در کمککار ثبت کنید و منتظر پیشنهادات متخصصان باشید.