شارژ کپسول آتش نشانی در محل
کپسول آتش نشانی چیست و چه مزایایی دارد؟
کپسولهای آتش نشانی دستگاههای کوچک و قابلحمل هستند که با استفاده از آب و ترکیبات مخصوص، در خاموش کردن شعلهها و آتشسوزیهای کوچک به شما کمک میکنند. این کپسولها معمولا یا حرارت مواد در حال سوختن را کاهش میدهند یا اکسیژن را از آتش میگیرند.
این ابزارها مزایای زیادی دارند که برخی از آنها عبارتند از:
- واکنش سریع: یکی از مهمترین ویژگیهای کپسول آتش نشانی این است که شما میتوانید آتش را در مراحل اولیه خود خاموش کنید. بر اساس گفتههای انجمن ملی محافظت در برابر آتش، اکثر آتشها در مراحل اولیه قابل مهار کردن هستند. اما بعد از گذشت چند دقیقه، از کنترل خارج میشوند. کپسولهای آتش نشانی از تبدیل شدن آتشسوزیهای کوچک به یک فاجعه جلوگیری میکنند.
- سهولت استفاده: مزیت بعدی این ابزارهای ایمنی، استفاده آسان از آنها است. بهطوری که افراد با سنین مختلف میتوانند از آنها استفاده کنند.
- مقرون به صرفه و ایمن: قیمت خرید و نگهداری کپسولهای آتش نشانی زیاد نیست. در نتیجه یک گزینه بهصرفه برای خانهها و کسب و کارها محسوب میشود. همچنین در صورت شارژ کپسول آتش نشانی بهطور منظم، میتوانید به مدت طولانی از آنها استفاده کنید و از خرید کپسول جدید بینیاز شوید.
- حفاظت از جان و مال: بیشک بهترین مزیت استفاده از این ابزارها، حفاظت از جان و مال شماست. طبق آمار منتشرشده حدودا ۸۰٪ صدمات ناشی از آتشسوزی، در منازل مسکونی اتفاق میافتد. بنابراین وجود این کپسولها در خانه به شما اطمینان خاطر میدهد که در صورت بروز هرگونه آتشسوزی، بهسرعت میتوانید نسبت به خاموش کردن آن اقدام کنید.
- ملاحظات زیستمحیطی: مدلهای جدید این کپسولها به دلیل داشتن موادی مثل کربن دی اکسید و پودر خشک، نسبت به مدلهای قدیمی آسیب کمتری به محیط زیست وارد میکنند و استفاده از آنها مضر نیست.
- الزامات و قانونها: تقریبا در تمامی کشورها، وجود کپسولهای آتش نشانی در مدارس، دانشگاهها، ادارات و کارخانهها ضروری است. بنابراین داشتن این ابزارها هم برای ایمنی و هم برای جلوگیری از جریمه شدن ضروری است.
انواع کپسولها آتش نشانی کدام هستند؟
به طور کلی انواع مختلفی از کپسولهای آتش نشانی در بازار موجود است که هر کدام کاربردها و ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارند. روش شارژ کپسول آتش نشانی نیز بر اساس مدل آن متفاوت است. اولین گام برای انتخاب کپسول مناسب این است که بررسی کنید چه موادی در محل وجود دارند که باید از آتش محافظت شوند. این مواد در ۶ کلاس تقسیمبندی میشوند که شامل:
- آتشسوزی کلاس A ناشی از مواد جامد کربنی قابل احتراق مانند کاغذ، چوب یا منسوجات
- آتشسوزی کلاس B ناشی از مایعات قابل اشتعال مانند پارافین، بنزین، گازوئیل یا روغن (اما نه روغن پخت و پز)
- آتشسوزی کلاس C ناشی از گازهای قابل اشتعال، مانند بوتان، پروپان یا متان
- آتشسوزی کلاس D ناشی از سوزاندن فلزات، مانند آلومینیوم، لیتیوم یا منیزیم
- آتشسوزی ناشی از تجهیزات الکتریکی
- آتشسوزی کلاس F ناشی از چربیها و روغنهای پخت و پز.
بر اساس علت آتشسوزی، نوع کپسول انتخابی متفاوت است. در ادامه انواع مختلف این ابزارهای ایمنی را برای شما شرح میدهیم.
کپسول آتش نشانی بر پایه آب
خاموشکنندههای بر پایه آب فقط برای آتشسوزی کلاس A استفاده میشوند. بنابراین، این کپسولها را میتوان برای مقابله با آتشسوزی ناشی از مشتعل شدن کاغذ، چوب، نی، زغال سنگ، لاستیک، پلاستیک جامد و اثاثیه نرم استفاده کرد. کپسولهای آتش نشانی بر پایه آب، رایجترین و ارزانترین نوع آنها هستند. این مدل از طریق خیس کردن مواد در حال سوختن، آتش را خنک کرده و گرما را جذب میکند.
آنها اغلب در مغازهها، دفاتر، اماکن خرده فروشی، مدارس، هتلها، انبارها و اماکن خانگی استفاده میشوند. شارژ کپسول آتش نشانی بر پایه آب بهتر است به صورت دورهای و منظم انجام شود.
کپسول آتش نشانی میست آبی
کپسولهای آتش نشانی میست آبی یکی از جدیدترین و قدرتمندترین ابزارهای خاموشکننده آتش هستند. این کپسولها، غبار بسیار ظریفی از ذرات آب خشک و غیرمعدنی میکروسکوپی را تراوش میکنند. این نوع از کپسولها تقریبا برای تمامی انواع آتشسوزی از جمله کلاس A، B، C و F موثر و ایمن هستند. بنابراین با استفاده و شارژ کپسول آتش نشانی میست آبی، نیازی به تامین بیش از یک نوع خاموشکننده نخواهید داشت. این کپسولها با خنک کردن آتش و کاهش عرضه اکسیژن کار میکنند. این ابزار هیچگونه پسماند یا آسیب جانبی باقی نمیگذارد و مانند خاموشکنندههای بر پایه آب، قابل بازیافت است.
کپسول آتش نشانی فومی
کف و فوم موجود در این کپسولها، آتشسوزیهای ناشی از جامدات و مایعات (کلاس A و B) را خاموش میکند، اما برای چربیهای قابل اشتعال یا روغنهای پخت و پز (کلاس F) مناسب نیست. از کپسولهای آتش نشانی فوم برای مایعات قابل اشتعال مانند بنزین، رنگ یا تربانتین استفاده میشود. این کپسولها در برخی از آتشسوزیهای الکتریکی در صورتی که از فاصله 1 متری پاشیده شوند، موثر هستند. کپسولهای فومی پس از استفاده، باقیماندههایی ایجاد میکنند که باید تمیز شود. شارژ کپسول آتش نشانی فومی هزینه متفاوتی از سایر کپسولها دارد.
کپسول آتش نشانی پودر خشک
کپسول آتش نشانی پودری برای مهار مواد جامد، مایعات و گازهای در حال سوختن (آتشسوزی کلاس A، B و C) استفاده میشود. برخی از کپسولهای آتش نشانی پودری نیز به صورت تخصصی برای مقابله با آتشسوزی نوع D شامل فلزات قابل احتراق مانند لیتیوم، منیزیم یا آلومینیوم طراحی شدهاند.
این ابزارها با استفاده از پودر، لایهای تشکیل میدهند که آتش را خفه میکند و از گسترش آن جلوگیری میکند.
البته این کپسولها معایبی هم دارند مثل:
- پودر به مواد نفوذ نمیکند و اثر خنککنندگی موثری ندارد. به همین دلیل ممکن است باعث شعلهور شدن مجدد آتش شود.
- این پودر در صورت استنشاق خطرناک است، بنابراین باید در مکانهایی با تهویه مناسب استفاده شود و برای ادارات و اماکن خانگی مناسب نیست.
- پودر به اثاثیه نرم، ماشینآلات و غیره آسیب میرساند و پس از استفاده نیاز به تمیز کردن دارد.
- این کپسولها را نمیتوان در آتشسوزیهای کلاس F استفاده کرد.
به همین دلیل استفاده و شارژ کپسول آتش نشانی فومی برای مصارف خانگی ممکن است مناسب نباشد.
کپسول آتش نشانی CO2
این کپسولها فقط حاوی گاز دی اکسید کربن تحت فشار هستند و بنابراین هیچ باقیماندهای باقی نمیگذارند. خاموشکنندههای دی اکسید کربن (CO2) در آتشسوزی مایعات قابل اشتعال یعنی کلاس B و آتشسوزیهای الکتریکی مانند تجهیزات کامپیوتری بزرگ استفاده میشوند. بنابراین در دفاتر کاری بسیار کاربردی هستند. CO2 با خفه کردن آتش، از آسیب به وسایل الکتریکی جلوگیری میکند.
برخی از مشکلات این مدل شامل:
- کپسولهای آتش نشانی CO2 در هنگام تخلیه بسیار سرد میشوند و در صورت نداشتن نازل عایق، ممکن است باعث یخ زدن انگشتان شوند.
- در فضاهای بسته ممکن است باعث خفگی شوند.
- هزینه خرید و شارژ کپسول آتش نشانی CO2 بسیار گران است.
شارژ کپسول آتش نشانی هر چند وقت یکبار باید انجام شود؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که شارژ کپسولهای آتش نشانی باید به صورت دورهای و منظم انجام شود. یعنی حتی اگر شما از کپسول خود استفاده نکرده باشید، باز هم باید حداقل سالی یکبار نسبت به شارژ مجدد آن اقدام کنید. برخی از نکات مربوط به شارژ کپسول آتش نشانی به شرح زیر است:
- همانطور که اشاره شد، کپسولهای آتش نشانی باید بهصورت سالانه شارژ شوند. حتی اگر مورد استفاده قرار نگرفته باشند.
- حتما از مراکز معتبر و دارای امکانات استاندارد برای شارژ کپسول خود کمک بگیرید.
- شرایط دمایی محیط میتواند بر زمان شارژ کپسولها تاثیرگذار باشد.
- پلمپی که روی این ابزارها چسبانده میشود، به هیچ عنوان نباید باز شود. در این صورت باید برای شارژ مجدد کپسول خود اقدام کنید.
هزینه شارژ کپسول آتش نشانی در محل چقدر است؟
بهطور کلی هزینه انجام این خدمات به عوامل مختلفی بستگی دارد، در نتیجه قیمت آن ثابت نیست.
با این حال برخی از عوامل تاثیرگذار بر قیمت شارژ کپسول آتش نشانی عبارتند از:
- نوع کپسول: همانطور که اشاره شد، کپسولهای آتش نشانی انواع مختلفی دارند و از مواد مختلفی برای مهار کردن آتش استفاده میکنند. در نتیجه هزینه شارژ آنها یکسان نیست.
- ظرفیت کپسول: عامل تاثیرگذار بعدی بر قیمت این خدمات، ظرفیت کپسول آتش نشانی است. این کپسولها در ظرفیتهای مختلفی تولید میشوند. مسلما هرچقدر کپسول شما بزرگتر باشد، به مواد بیشتری برای شارژ کامل نیاز دارد. در نتیجه، هزینه نهایی افزایش خواهد یافت.
- نوع و کیفیت مواد: بسته به نوع و کیفیت مواد استفادهشده برای شارژ کپسول، هزینهها متفاوت خواهد بود. مثلا هزینه شارژ کپسول آتش نشانی پودری با co2 متفاوت است.
شارژ کپسول آتش نشانی با کمککار
کپسولهای آتش نشانی به عنوان یک ابزار ضروری اطفاء حریق، دارای مزایای بیشماری از جمله قابلیت حمل، سهولت کار و مناسب بودن برای انواع آتش سوزیها هستند. با این حال این کپسولها محدودیتهایی مثل نیاز به شارژ مجدد نیز دارند.
برای عملکرد صحیح و کارایی درست این ابزار، بهتر است هر یک یا چند سال برای شارژ مجدد آن اقدام کنید. اگر نیاز به شارژ کپسول آتش نشانی خود دارید، دریافت این خدمات در محل یکی از بهترین گزینهها برای استفاده مجدد از این ابزارهای ایمنی محسوب میشود. جهت شارژ کپسول آتش نشانی، درخواست خود را در کمککار ثبت کنید و منتظر بمانید تا متخصصان جهت انجام کار به شما پیشنهاد قیمت دهند. در نهایت توافقات لازم را با متخصص انتخابی انجام دهید.