کابل کشی
کابل شبکه چیست؟
کابل شبکه نوعی سخت افزار است که دستگاههای مختلف مانند کامپیوترها، پرینترها و روترها را در یک شبکه کامپیوتری به یکدیگر اتصال میدهد. در واقع وظیفه کابل شبکه، انتقال دیتا از یک دستگاه به دستگاه دیگر بوده و سرعت و پایداری آن نسبت به اتصالهای بی سیم بیشتر است.
کابل شبکه، ارتباط موثر و سریع را بین دستگاهها ایجاد کرده و در خانهها و دفاتر کاری، از کابل شبکه برای راه اندازی شبکههای محلی (LAN) استفاده میگردد.
کابل شبکه انواع مختلفی دارد که رایجترین آنها شامل کابلهای Ethernet (مثل Cat5e و Cat6) و کابلهای فیبر نوری است. در ادامه به طور مفصلتر به بررسی انواع کابل شبکه و نحوه راه اندازی آن خواهیم پرداخت.
منظور از کابل کشی شبکه چیست؟
کابل کشی شبکه، بخش اساسی زیرساختهای فناوری اطلاعات است که با هدف ایجاد ارتباط موثر و سریع بین دستگاهها جهت انتقال اطلاعات و دیتا اجرا میشود. به زبان ساده، منظور از کابل کشی شبکه، فرایند نصب و راه اندازی کابلهای اتصال دهنده دستگاههای مختلف مانند کامپیوترها، روترها و پرینترها در یک شبکه کامپیوتری است.
برای این که بهتر با کابل کشی شبکه آشنا شوید، ابتدا بایستی انواع کابل شبکه و کارایی و اهداف هر کدام را به خوبی بشناسید.
انواع کابل شبکه
کابل شبکه دارای انواع مختلفی است که هر کدام ویژگیها و کارایی منحصربه فرد خود را دارند. ما انواع کابل شبکه را در 4 دسته به شرح زیر، توضیح دادهایم.
کابل فیبر نوری
یکی از فناوریهای نوین در زمینه کابل شبکه، کابل فیبر نوری است که از جنس الیاف شیشهای یا پلاستیکی ساخته شده و میتواند دادهها را با سرعت بسیار بالا و در فواصل طولانی انتقال دهد. کابلهای فیبر نوری در دو دسته زیر قرار میگیرند.
- فیبر نوری سینگل مود (بلند برد): این نوع فیبر نوری جهت انتقال دادهها با سرعت بسیار بالا در فواصل بیشتر از 10 کیلومتر استفاده میشود.
- فیبر نوری مالتی مود (کوتاه برد): این نوع فیبر نوری قابلیت انتقال دادهها با سرعت کمتر در فواصل کوتاه تا 2 کیلومتر را دارد.
کابل پچ کورد
کابل پچ کورد به عنوان نوعی کابل شبکه کوتاه، قابلیت اتصال دستگاههای مختلف به یکدیگر را در شبکههای کامپیوتری دارد. کابل پچ کورد معمولا اندازهای بین 0.2 تا 5 متر داشته و به راحتی میتوان آن را حمل کرد.
این نوع کابل به عنوان نوعی رابط میان تجهیزات مختلف از جمله سوئیچها، روترها و کامپیوترها عمل کرده و میتواند اتصال سریع و موثری را بین دستگاههای مختلف ایجاد کند. از این نوع کابل جهت بهبود نظم و مدیریت کابلها در سازمانها و مراکز داده استفاده میگردد.
کابل زوج به هم تابیده
چندین جفت سیم که به دور هم تابیدهاند، کابل زوج به هم تابیده را تشکیل میدهند. در واقع هدف از طراحی کابل زوج به هم تابیده این است که با کاهش تداخل الکتریکی بین سیمها، کیفیت انتقال دادهها ارتقا پیدا کند. جهت شناسایی راحتتر، هر جفت سیم دارای یک رنگ و رنگ مکمل است. این نوع کابلها در شبکههای محلی (LAN) برای اتصال دستگاهها به یکدیگر، بسیار رواج دارند. کابل زوج به هم تابیده به دو نوع اصلی دسته بندی میشوند که شامل موارد زیر هستند.
- غیرشیلد (UTP): بدون حفاظت اضافی بوده و معمولا در شبکههای خانگی و اداری مورد استفاده قرار میگیرد.
- شیلد دار (STP): برای کاهش تداخل الکتریکی است و در محیطهایی با نویز بالا کاربرد دارد.
کابل کواکسیال
کابل کواکسیال از یک هسته مرکزی مسی یا آلومینیومی تشکیل شده که این هسته توسط یک عایق و یک لایه فلزی یا شیلد، احاطه شده است. از کابل کواکسیال جهت انتقال سیگنالهای الکتریکی استفاده میشود و طراحی این نوع کابلها به گونهایست که سیگنالها را با کیفیت بالا و بدون تداخل عبور میدهد.
کابلهای کواکسیال معمولا در تلویزیونهای کابلی، اینترنت و سیستمهای دوربین مداربسته به کار میروند و مقاومت بالایی در برابر نویز و تداخل دارند، به همین دلیل جهت انتقال دادهها در فواصل طولانی، به عنوان گزینهای مناسب و مقرون به صرفه محسوب میشوند.
اهمیت کابل کشی شبکه
با پیشرفت تکنولوژی، برای بهره مندی از فناوریهای نوین در انتقال دادهها، بایستی از زیرساختهای لازم مانند کابل کشی شبکه استفاده کرد. در این بخش به بررسی چند مورد از دلایل اهمیت کابل کشی شبکه پرداختهایم.
- ایجاد اتصالات پایدار و بدون قطعی با کابل کشی شبکه مناسب
- سرعت بخشیدن به روند انتقال دادهها با نصب صحیح و اصولی کابلهای باکیفیت
- کاهش تداخلهای الکترومغناطیسی و بهبود کیفیت سیگنالها با کابل کشی صحیح
استانداردهای کابل کشی شبکه
کابل کشی شبکه، مستلزم رعایت استانداردهای خاصی است که پیروی از این استانداردها، کیفیت و کارایی کابل کشی شبکه را ارتقا میبخشد. مهم ترین استانداردهای کابل کشی شبکه شامل موارد زیر هستند که بد نیست با آنها آشنا باشید.
ANSI/TIA-568
این نوع استاندارد، مجموعهای از دستورالعملها و پروتکلها برای طراحی و نصب سیستمهای کابل کشی شبکه در شبکههای محلی بوده و مشخصات کابلها، اتصالات و روشهای تست را در خود جای داده است تا متخصصان با پیروی از آن، نسبت به عملکرد بهینه و قابلیت ارتقا شبکهها، اطمینان حاصل کنند.
ISO/IEC 11801
نوعی استاندارد بین المللی است که هدف تعیین مشخصات کابل کشی شبکههای محلی (LAN) را دارد. این استاندارد با تنظیم الزامات فنی برای انواع کابلها، اتصالات و طراحی سیستمهای شبکه، عملکرد و سازگاری و قابلیت اطمینان در انتقال دادهها در شبکههای مختلف، از جمله شبکههای فیبر نوری و مسی را تضمین میکند.
مراحل کابل کشی شبکه
مراحل کابل کشی شبکه شامل 3 مرحله زیر است که به صورت کلی آنها را توضیح دادهایم تا دیدگاه درستی درباره خدمات کابل کشی شبکه به دست آورید.
مرحله اول کابل کشی شبکه: برنامه ریزی
یک متخصص باتجربه که دانش کافی درباره کابل کشی شبکه دارد، پیش از انجام فرایند کابل کشی شبکه، با تعیین نیازهای شبکه، انتخاب نوع کابل و محلهای نصب، به برنامه ریزی میپردازد تا کابل کشی به صورت اصولی پیش برود.
مرحله دوم کابل کشی شبکه: نصب کابلها
طبق نقشه به دست آمده در مرحله قبل، کابلها در محلهای تعیین شده با رعایت اصول و استانداردها نصب میشوند. عدم رعایت استانداردهای نصب، در آینده موجب بروز مشکلاتی در کابل کشی شبکه، خواهد شد.
مرحله سوم کابل کشی شبکه: تست و ارزیابی
دمدر مرحله آخر و پس از پایان کابل کشی، جهت اطمینان از عملکرد بهینه کابلها، بایستی سرعت انتقال دادهها، تداخل و کیفیت سیگنال تحت بررسی قرار بگیرد و در صورت وجود هرگونه ایراد، مشکل برطرف شود.
عوامل موثر بر قیمت کابل کشی شبکه
اگر به فکر استفاده از خدمات کابل کشی شبکه هستید، حتما هزینه کابل کشی شبکه، یکی از دغدغههای شماست. در واقع عوامل مختلفی بر قیمت کابل کشی شبکه تاثیر دارند که مهم ترین آنها، شامل موارد زیر هستند.
نوع کابل
بسته به این که کدام نوع کابل را برای کابل کشی شبکه، لازم داشته باشید، روی قیمت کابل کشی شبکه تاثیرگذار خواهد بود. نوع کابل بایستی با نظر کارشناس و بر اساس هدف شما از کابل کشی شبکه انتخاب شود.
نوع شبکه
هزینه راه اندازی شبکههای مختلف از جمله شبکه کابلی، بی سیم و ترکیبی، با یکدیگر متفاوت است. به تبع هرچه راه اندازی شبکه، نیازمند کابلهای بیشتری باشد، هزینه آن هم بالاتر خواهد رفت. به همین دلیل هزینه کابل کشی شبکه کابلی نسبت به شبکههای بی سیم بیشتر است.
اندازه کابل
هر چه متراژ و اندازه کابل به کار رفته در کابل کشی شبکه بیشتر باشد، هزینه آن هم افزایش پیدا میکند. بنابراین شما میتوانید با اندازه گیری میزان کابل مورد نیاز، به صورت تقریبی، هزینه کابل کشی شبکه را محاسبه کنید.
مزایای کابل کشی شبکه
همانطور که تا اینجا بررسی کردیم، کابل کشی شبکه تاثیر شگفت انگیزی در افزایش سرعت انتقال اطلاعات، کاهش تداخل و پایداری اتصالات دارد. به طور کلی مزایای کابل کشی شبکه شامل موارد زیر هستند.
افزایش کارایی شبکه
سرعت و کیفیت شبکه با نصب صحیح و بهینه کابلها، قابل ارتقا خواهد بود.
کاهش هزینههای نگهداری
کابل کشی شبکه به صورت صحیح و اصولی، نیاز به تعمیرات مکرر را کاهش داده و هزینههای نگهداری را تا حد قابل توجهی کاهش میدهد.
انعطاف پذیری
کابل کشی شبکه انعطاف پذیری بالایی داشته و میتواند تغییرات و گسترشهای بعدی را در کابل کشیهای آینده، پشتیبانی کند.
پایداری و قابلیت اطمینان
تداخل و نویز در شبکه کابلی نسبت به شبکه بی سیم کمتر بوده و به همین دلیل پایداری بالا، جزو مزایای کابل کشی شبکه به شمار میرود.
امنیت بیشتر
از آنجایی که دسترسی به دادهها در شبکههای کابلی نسبت به شبکههای بی سیم سختتر است، انتقال دادهها در شبکه کابلی از امنیت بالاتری برخوردار است.
گستردگی پوشش
با استفاده از کابل کشی شبکه میتوان به راحتی در فاصلههای طولانیتری نسبت به شبکههای بیسیم اتصال برقرار کرد.
مدیریت بهتر
با استفاده از کابل کشی منظم، میتوان قابلیت مدیریت و سازماندهی شبکه را بهبود بخشید و مشکلات عیب یابی را به شکل سادهتری برطرف کرد.
با توجه به مزایای بالا، کابل کشی شبکه نه تنها موجب افزایش سرعت انتقال دادهها و همچنین کاهش تداخل و افزایش امنیت میگردد، بلکه میتواند هزینههای بلند مدت را کاهش دهد و از این نظر بسیار مقرون به صرفه است.
تجهیزات لازم برای کابل کشی شبکه
تجهیزات لازم برای کابل کشی شبکه به طور معمول شامل موارد زیر هستند.
- کابل شبکه (کابل کواکسیال، کابل پچ کورد، کابل زوج به هم تابیده، فیبر نوری)
- سوئیچ شبکه
- روتر
- پچ پنل
- کانکتور (RJ45، LC، SC)
- ابزار برش و لخت کردن کابل
- تستر کابل
- جعبه تقسیم
- رک (Rack)
- نگهدارنده کابل (Cable Management)
خدمات کابل کشی شبکه کمک کار شامل چه مواردی است؟
خدمات کابل کشی شبکه در سایت کمک کار با بهترین کیفیت و توسط افراد متخصص و باتجربه ارائه میگردد. این خدمات شامل موارد زیر هستند.
- طراحی شبکه
- نصب کابلهای شبکه (کابلهای اترنت، فیبر نوری و غیره)
- تست و ارزیابی کابلها
- مدیریت کابلها
- راه اندازی تجهیزات شبکه
- پیکربندی سوئیچها و روترها
- نگهداری و تعمیرات شبکه
- مشاوره در انتخاب تجهیزات
- مستند سازی شبکه
- بهروزرسانی و ارتقاء شبکه
خدمات کابل کشی شبکه کمک کار
سایت کمک کار، یکی از معتبرترین سایتهای ارائه دهنده خدمات کابل کشی شبکه است که با بهترین و حرفهای ترین متخصصان و کارشناسان در تهران و شهرستانها همکاری میکند. کارشناسان کمک کار دارای تجربه و مهارت لازم در زمینه کابل کشی شبکه بوده و کاملا به اصول و استانداردهای بین المللی در زمینه کابل کشی شبکه مسلط هستند.
در ارائه خدمات کابل کشی شبکه کمک کار، از بهترین و باکیفیتترین کابلها استفاده میشود که این تجهیزات بر اساس اصول و استانداردها، نصب شده و راه اندازی میشوند. یکی از مزایای استفاده از خدمات کابل کشی شبکه کمک کار، هزینه منصفانه و مقرون به صرفه آن است. در واقع ما هدف خود را رضایت مشتری میدانیم و به همین دلیل، با ارائه بهترین خدمات با مناسب ترین قیمت، در پی جلب رضایت شما عزیزان هستیم.