خدمات تعمیر و تعویض ال سی دی و تاچ گوشی
صفحه نمایشگر موبایل؛ تعریف ال سی دی و تاچ گوشی
قبل از اینکه سراغ خدمات تعمیر و تعویض ال سی دی و تاچ گوشی برویم، لازم است توضیحاتی درباره صفحه نمایشگر گوشی به شما بدهیم.
به طور کلی صفحه نمایش تلفن همراه از لایههای مختلفی تشکیل شده است که عبارتند از:
- گلس ال سی دی: گلس ال سی دی یک لایه شیشهای است که مانع از تماس مستقیم دست شما با لایه تاچ میشود. البته در نظر داشته باشید که این لایه با گلس یا همان ضربهگیر که برای جلوگیری از خط و خش روی صفحه موبایل نصب میکنید، متفاوت است. این لایه توسط شرکت تولیدکننده تلفن همراه و با استفاده از دستگاههای مخصوص ایجاد میشود.
- تاچ: لایه تاچ همان لایهای است که محل لمس شما را به پردازنده ارسال میکند و نسبت به لمس و فشار دست، واکنش نشان میدهد. این لایه در زیر گلس و روی ال سی دی قرار میگیرد.
- ال سی دی: ال سی دی نیز یک لایهی شیشهای است که در زیر تاچ قرار میگیرد. وظیفه این لایه نمایش محتوا در نمایشگر تلفن همراه است. اگر صفحه نمایش گوشی شما سیاه شود و هیچ تصویری دیده نشود، این به معنی است که ال سی دی گوشی شما دچار مشکل شده است.
سایر لایههای صفحه نمایش شامل نور پسزمینه و فریم ال سی دی است.
چه زمانی به تعمیر و تعویض ال سی دی و تاچ گوشی نیاز دارید؟
به طور کلی عوامل مختلفی از جمله افتادن گوشی روی زمین، برخورد اجسام سنگین به موبایل، خیس شدن و نفوذ آب به داخل آن میتوانند باعث آسیب و خراب شدن ال سی دی و تاچ گوشی شما بشوند. گاهی اوقات شکستگیها و ترکخوردگیها کاملا واضح هستند. اما در برخی موارد ممکن است تشخیص اینکه تاچ گوشی یا ال سی دی آسیب دیده است، دشوار باشد.
در ادامه، برخی از علائمی که نشاندهنده این هستند که شما به خدمات تعمیر و تعویض ال سی دی و تاچ گوشی نیاز دارید را بررسی میکنیم.
نمایش قسمتی از صفحه نمایشگر
اگر فقط نصف یا قسمتی از صفحه نمایش تلفن همراه شما روشن میشود و قسمتهای دیگر سیاه، سفید یا تار شده است، به این معنی است که ال سی دی موبایل شما آسیب دیده است
سیاه شدن صفحه نمایش به طور کامل
در بعضی از موارد به دلیل ضربه شدید و سنگین به موبایل، ممکن است صفحه نمایشگر به طور کامل سیاه شود یا اینکه فقط نور پسزمینه قابل دیدن باشد. این به این معنی است که ال سی دی تلفن همراه شما کاملا آسیب دیده است.
کار کردن قسمتی از تاچ گوشی
گاهی ممکن است که نیمی یا قسمتی از تاچ گوشی شما کار کند و سایر قسمتها هیچ واکنشی در برابر فشار یا لمس نداشته باشد. در این شرایط به احتمال زیاد تاچ گوشی دچار مشکل شده است و حساسیت آن کم، یا به طور کامل از بین رفته است.
از کار افتادن کامل تاچ گوشی
اگر در هنگام کار کردن با گوشی متوجه شدید که صفحه نمایش تلفن همراه به هیچ یک از لمسهای شما پاسخ نمیدهد، احتمالا تاچ گوشی مشکلدار شده است. البته در بسیاری از موارد این اتفاق صرفا به دلیل هنگ کردن یا داغ کردن موبایل اتفاق میافتد. بنابراین قبل از هرکاری ابتدا تلفن خود را خاموش روشن کنید. اگر بعد از این کار باز هم تاچ گوشی پاسخگو نباشد، قطعا تاچ گوشی آسیب دیده است.
پیدایش خط عموی و افقی یا نقطه سیاه
اگر یک خط عموی یا افقی یا نقاط سیاه در صفحه نمایش گوشی خود دیدید، در سریعترین زمان ممکن از خدمات تعمیر و تعویض ال سی دی و تاچ گوشی استفاده کنید و مشکل را رفع کنید. زیرا کار کردن با گوشی در چنین حالتی، میتواند وسعت و عمق آسیب را بیشتر کند و حتی عملکرد گوشی شما را به طور کل مختل کند.
صفحه نمایش چشمکزن
چشمک زدن صفحه نمایشگر تلفن همراه، از دیگر علائم اختلال در ال سی دی است. در این شرایط نور صفحه به طور مداوم کم و زیاد میشود. این مشکل به دلیل جدا شدن ال سی دی از مادربورد به وجود میآید. اگر به موقع از خدمات تعمیر و تعویض ال سی دی و تاچ گوشی استفاده کنید، این مشکل به راحتی با یک لحیمکاری جزئی قابل حل است.
تعمیر و تعویض ال سی دی و تاچ گوشی چگونه انجام میشود؟
همانطور که گفته شد، برخی از مشکلات کوچک مثل چشمک زدن و سوسو زدن صفحه نمایش، صرفا با تعمیر این قطعات قابل رفع شدن هستند. اما در اکثر موارد ال سی دی و تاچ نیاز به تعویض دارند.
به طور کلی مراحل تعمیر و تعویض ال سی دی و تاچ گوشی شامل موارد زیر است:
- مرحله اول؛ باز کردن تلفن همراه: برای اینکه قاب پشتی تلفن همراه باز شود، تعمیرکار از ابزارهای مختلفی مانند اهرم استفاده میکند. قاب موبایل دارای پیچهایی است که بعد از باز کردن آنها، امکان دسترسی به ال سی دی فراهم میشود. در این مرحله تعمیرکار باید مراقب اتصالات و سیمهای اصلی باشد.
- مرحله دوم؛ برداشتن قسمت شیشهای صفحه نمایش: در مرحله بعدی لایه شیشهای صفحه نمایش به آرامی و به طوری که دچار شکستگی نشود، برداشته میشود. تعمیرکار در این مرحله از تکنیکهای مختلفی از جمله سشوار حرارتی استفاده میکند تا چسب اطراف صفحه را نرم، و لایه شیشهای را راحتتر جدا کند.
- مرحله سوم؛ تعویض چسب: در مرحله سوم، پس از اینکه چسب قبلی کنده شد، از چسب مخصوص و دوطرفه در دور تا دور قاب استفاده میشود. این مرحله بسیار حساس است زیرا اگر تعمیرکار مهارت کافی نداشته باشد، چسب مایع به داخل سایر قطعات موبایل نفوذ میکند و باعث آسیب به آنها میشود.
- مرحله چهارم؛ تعویض ال سی دی یا تاچ: در این مرحله نوارهای روی چسب برداشته میشود و ال سی دی یا تاچ جدید روی آن قرار میگیرد. برای اینکه این قطعات به درستی در جای خود محکم شوند، باید کمی فشار وارد کرد. البته نباید به حدی باشد که باعث شکستگی لایه شیشهای صفحه نمایش شود.
- مرحله پنجم؛ اتصال کابلها: در مرحله آخر از تعویض ال سی دی و تاچ گوشی، تمامی کابلها و اتصالات جداشده، دوباره وصل میشوند و قاب گوشی در جای خود قرار میگیرد. تعمیرکار در انتهای کار تلفن همراه شما را از نظر عملکرد مناسب بررسی میکند.
چگونه از کیفیت تعمیر و تعویض ال سی دی و تاچ گوشی اطمینان حاصل کنیم؟
به طور کلی میتوان گفت که اگر از مراکز معتبر و حرفهای این خدمات را دریافت کنید، قطعات تعویضشده اصل و باکیفیت باشند و فرد تعمیرکار تخصص و مهارت کافی را داشته باشد، هیچ مشکلی از بابت کیفیت و نتیجه کار نخواهید داشت. اما برخی از علائمی که میتواند نشاندهنده این باشد که انجام کار به درستی انجام نشده است شامل موارد زیر است:
- تداخل رنگها در صفحه نمایش
- ایجاد شکستگی و خراشیدگی با کوچکترین ضربه
- اختلال در روشنایی و وضوح تصویر
- کاهش یا از بین رفتن حساسیت تاچ گوشی
- مشکلات تشخیص اثر انگشت
- سوختگی پیکسل
- کاهش طول عمر شارژ باتری
هزینه تعمیر یا تعویض ال سی دی و تاچ گوشی چقدر است؟
هزینه و قیمت خدمات تعمیر و تعویض ال سی دی و تاچ گوشی به عوامل مختلفی بستگی دارد. در نتیجه تعیین قیمت دقیق برای آن ممکن نیست. برخی از فاکتورهای تاثیرگذار بر قیمت این خدمات، موارد زیر هستند:
- مدل و برند گوشی: مهمترین و اصلیترین عامل، نوع تلفن همراه است. هر سیستمی پیچیدگیها و ساختار متفاوتی دارد. در نتیجه هزینه تعمیر یا تعویض قطعات آنها متفاوت است.
- قطعات تعویضی: قطعات مورداستفاده یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر قیمت این خدمات است. با توجه به نرخ دلار و خارجی بودن برخی از محصولات، قیمت آنها دائما در نوسان است. همچنین محصولات اصل هزینه بیشتری دارند.
- تخصص تعمیرکار: مسلما هرچقدر تجربه و مهارت تعمیرکار بیشتر باشد، دستمزد او نیز بیشتر خواهد بود.
- شهر محل سکونت: هزینه خدمات تعویض ال سی دی و تاچ گوشی در شهرهای بزرگ از جمله تهران، بیشتر است.
سفارش تعمیر یا تعویض LCD و تاچ گوشی در کمککار
آسیب به صفحه نمایش گوشی ممکن است باعث شود که موبایل شما به طور کامل از کار بیفتد. امروزه گوشیهای هوشمند تنها ابزار سرگرمی و ارتباطی برای بسیاری از افراد محسوب میشوند. در نتیجه از کار افتادن آنها مشکلات زیادی را برای آنها به وجود میآورد. خدمات تعمیر و تعویض ال سی دی و تاچ گوشی در محل باعث میشود ضمن صرفهجویی در وقت و هزینه برای رفت و آمد، در سریعترین زمان ممکن عیوب تلفن شما برطرف شود. برای شروع سفارش، درخواست خود را در کمککار ثبت کنید تا متخصصان به شما پیشنهاد قیمت دهند. با متخصصان ارتباط برقرار کنید و فرد نظر خود را انتخاب کنید.