پیوند درخت
هدف از پیوند زدن درخت
از آنجایی که پیوند زدن، کیفیت و ثمر درختان را افزایش میدهد، کشاورزان و باغداران با هدف بهبود و افزایش محصول به سراغ این روش میروند. البته پیوند زدن درخت، اهداف و مزایای دیگری هم دارد که به شرح زیر هستند:
• افزایش مقاومت در برابر آفات و بیماریهای گیاهی
• سرعت گرفتن فرایند باردهی
• سازگاری بهتر با شرایط محیطی
• تولید درختان چند میوهای
• حفظ یا احیای گونههای درختی در حال انقراض
• بهبود گرده افشانی
• تنوع میوهها
گیاهان مناسب برای پیوند زدن
به طور کلی این نوع گیاهان برای پیوند زدن مناسبترند و نتیجه ماندگارتر و بهتری به دنبال دارند:
• گیاهان دولپهای
• درختان میوه مثل سیب، گلابی، آلو، زردآلو، گیلاس، انجیر
• درختان زینتی مثل گل سنگی، یاس، بامبو
• درختان جنگلی مثل صنوبر، افرا
البته زمانی پیوند موفقیت آمیز است که به فصل ایدهآل برای پیوند زدن درخت، هم خانواده بودن درختان و تکنیک مناسب برای پیوند زدن توجه شود. همچنین لازم به ذکر است که هزینه پیوند زدن درخت با توجه به نوع آن و شرایطی که میطلبد، متفاوت است.
معرفی انواع پیوند زدن درخت
تکنیکهای متفاوتی برای پیوند زدن درختان وجود دارد که بهتر است قبل از اقدام به پیوند، به خوبی با همه آنها آشنا باشید تا مناسبترین تکنیک را انتخاب کنید:
پیوند سپری
در صورتی که جوانه یک درخت را در جهت ساقه و زیر پوست درخت دیگر قرار دهیم، پیوند سپری ایجاد میشود. در این روش پایه و پیوندک وجود دارد که پایه همان درختی است که پیوند روی آن انجام شده و پیوندک همان گیاهیست که جوانه از آن گرفته شده است. این تکنیک نرخ موفقیت بالایی دارد و از آن معمولا برای پیوند زدن درختان زینتی استفاده میشود.
پیوند لولهای
در این روش ابتدا یک برش لولهای یا استوانهای درون درخت پایه میزنیم و سپس بخشی از قسمت انتهایی پیوندک را برش داده و درون این برش لولهای درخت پایه میگذاریم. به این ترتیب بافتهای زنده هر دو گیاه با هم در تماس بوده و یک گیاه زنده جدید تولید میکنند.
پیوند قاشی
در پیوند قاشی، ابتدا یک برش V شکل یا U شکل در تنه درخت پایه ایجاد کرده و سپس یک برش مشابه در درخت پیوندک ایجاد میکنیم. حالا قسمت برش داده شده پیوندک را درون پایه قرار داده و منتظر رشد درخت جدید میمانیم. در این روش بایستی بخش پیوند داده شده را با نوار پلاستیکی ببندید تا پیوندک بتواند در جای خود قرار بگیرد و پیوند انجام شود.
پیوند مجاورتی
پیوندهای مجاورتی به صورت طبیعی و بدون نیاز به دخالت انسان تشکیل میشوند. در این روش، دو درخت آنقدر به هم نزدیک میشوند تا ناحیه پیوندی آنها باهم در تماس باشد. سپس اگر شرایط مناسب باشد، پیوند به صورت طبیعی انجام شده و گونه جدید شکل میگیرد.
پیوند پلی
هدف پیوند پلی معمولا تولید گونه جدید یا افزایش باردهی نیست، بلکه این نوع پیوند با هدف ترمیم نواحی آسیب دیده درختان ایجاد میگردد.
پیوند اسکنه
پیوند اسکنه روی درختان سالم، بالغ و بزرگ انجام میشود. در این روش بخشی از درخت پایه برش داده شده و قسمتی از انتهای پیوندک به صورت باریک و تیز هم برش میخورد تا بافتهای زنده آن بتوانند با بافتهای درخت پایه جوش بخورند.
پیوند زینی
پیوند زینی روش مخالف پیوند اسکنه است، به این معنی که شکاف به جای این که روی پایه باشد، روی پیوند ایجاد میشود. برای پیوند زینی بهتر است از پایه و پیوندک با قطر یکسان استفاده کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.
پیوند تاجی
یکی از پیوندهایی که نتیجه بسیار سریعی دارد، پیوند تاجی است. در این روش، پوست پایه کنار زده شده و پیوندک در زیر آن قرار میگیرد تا پیوند انجام شود.
پیوند نیمانیم
در این روش ابتدا پایه و پیوندک با قطر یکسان را انتخاب کرده و آنها را در سه حالت ساده، پاشنه دار و زبانه پیوند میزنیم. شاخههای پیوند داده شده در روش نیمانیم بایستی قطری به اندازه 1.5 تا 2.5 داشته باشند.
پیوند رو لپه
پیوند درخت گردو معمولا از نوع پیوند رو لپه است. برای پیوند رو لپه بایستی در زمان پیوند درخت گردو، یک برش با عمق 2 تا 3 سانتی متری روی پایه ایجاد کرده و سپس پیوندک را در آن قرار دهید و این بخش را با پلاستیک بپوشانید تا رطوبت حفظ شده و پیوندک و پایه بهم جوش بخورند.
شرایط مناسب برای پیوند زدن درخت
بهترین شرایط برای پیوند زدن درختان چیست؟
• هر فصل برای پیوند زدن درختان خاصی مناسب است. بنابراین هنگام پیوند زدن درختان به فصل ایدهآل آنها توجه داشته باشید.
• درختان در دوران استراحت و خواب نمیتوانند پیوند بخورند و پیوند در این شرایط با شکست روبرو خواهد شد.
• به میزان شیره درختان هنگام پیوند زدن توجه کنید.
• بهتر است پیوند در شرایط آب و هوایی مرطوب و خنک انجام شود تا پیوندک خشک نشود.
• شرایط خاک را هنگام پیوند بررسی کنید.
• هر نوع درخت با یک تکنیک خاص پیوند میخورد، به عنوان مثال پیوند رو لپه برای درخت گردو مناسب است، در حالی که ممکن است روی یک درخت دیگر جواب ندهد.
زمان مناسب برای پیوند زدن درخت
در ادامه یک جدول پیوند درختان میوه تنظیم کردهایم که با مطالعه آن میتوانید شرایط و زمان مناسب برای پیوند زدن محبوبترین درختان را به دست آورید.
چرا برای پیوند درخت متخصصان کمک کار را انتخاب کنیم؟
شما میدانید که بهترین فصل پیوند زدن درختان میوه چه زمانی است؟ یا این که مناسبترین تکنیک برای پیوند زدن چند درخت به یک درخت را میشناسید؟ از آنجایی که پیوند زدن درخت یک دانش تجربی است و نیاز به اطلاعات بالا در حوزه
باغبانی دارد، باید برای انجام آن به سراغ یک فرد متخصص و باتجربه بروید که به خوبی با نحوه رشد و شرایط مورد نیاز برای پیوند زدن درختان مختلف آشنا باشد.
به همین منظور پیشنهاد میکنیم که متخصصان کمک کار را برای پیوند زدن درختان انتخاب کنید تا بهترین نتیجه را به دست آورید.
با استفاده از این خدمات میتوانید ضرر و زیان را به حداقل برسانید و با کمک یک فرد کار آزموده و باتجربه، به صورت اصولی درختان خود را پیوند بزنید و محصولات باغ یا گلخانه خود را چند برابر کنید.
هزینه پیوند زدن درخت
هزینه پیوند زدن درخت براساس نوع درخت، تکنیک پیوند و شرایط آب و هوایی متفاوت است. به عنوان مثال هزینه پیوند درخت گردو نسبت به هزینه پیوند درخت سیب متفاوت بوده و نمیتوان مبلغ مشخصی را تعیین کرد.
به همین دلیل در سایت کمک کار فرصت مشورت و قیمتگیری قبل از ثبت سفارش نهایی فراهم شده تا شما بتوانید با تعدادی از متخصصان صحبت کنید و پس از مقایسه دستمزدهای آنها، بهترین فرد را استخدام نمایید. به همین منظور لازم است شرایط باغ، نوع درختان و هدفتان از پیوند زدن را با متخصصان در میان بگذارید تا به درستی شما را راهنمایی کنند.
همچنین برای دریافت راهنمایی بیشتر درباره نحوه ثبت سفارش و پرداخت هزینه، میتوانید از تیم پشتیبانی آنلاین کمک کار، کمک بگیرید. امیدواریم در کسب رضایت شما موفق باشیم.